Een lekker Italiaans gerechtje met verse groente. Snel klaar en erg voedzaam en lekker. Dit is voor ongeveer zes personen.
Ingrediënten
- Een liter (kippen) bouillon
- Twee eetlepels olijfolie
- Twee teentjes knoflook ( geperst)
- Een fijngehakte ui
- 450 gram Arborio rijst
- 1,5 dl witte wijn
- 220 gram jonge spinazie
- 220 gram stukjes gorgonzola
- Wat zout en peper
Bereiding
- Breng de bouillon in de pan aan de kook en laat het zachtjes doorpruttelen
- Doe wat olie in de pan, voeg de knoflook en ui toe en bak deze vijf minuten tot de ui zacht is
- Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een laagje olie zijn bedekt
- Schenk de wijn erbij en kook alles tot het vocht is opgenomen
- Voeg dan de bouillon toe. Doe dat geleidelijk dus bijvoorbeeld een soeplepel per keer. Roet het steeds zodat het vocht opgenomen kan worden. Doe je dat niet dan krijg je een heel plakkerig prutje. Is het vocht opgenomen doe er dan weer een lepel bij. Ga net zolang door tot je bouillon op is en je rijst beetgaar is
- Voeg dan de spinazie en de kaas toe en breng de risotto op smaak met wat peper en zout. Roer het goed door tot de spinazie slap geworden is en de kaas gesmolten
- Eet het direct op.