Recept rode koolsalade met rozijnen en walnoten

Categories Alle recepten, Groente, Keuken, SaladesPosted on

Rode kool is niet alleen erg lekker, maar ook heel gezond. De groente is rijk aan vitamine C, E en K, ijzer, bètacaroteen, kalium, calcium en foliumzuur. Je kunt met rode kool alle kanten op. Koken, wokken, maar ook rauw als salade is de kool erg lekker.

Ingrediënten

  • Een rode kool
  • Een groene appel
  • 150 gram blanke rozijnen
  • Zes eetlepels olijfolie
  • Twee eetlepels ( sherry) azijn
  • Een theelepel mosterd
  • Een handje fijngehakte walnoten
  • Wat peper en zout
rode koolsalade

Bereiding

  • Snijd de rodekool in vieren en verwijder de harde kern
  • Snijd elk kwart in fijne reepjes
  • Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis
  • Snijd de appel in kleine stukje. De schil laat je gewoon zitten
  • Klop een dressing van olijfolie, azijn, mosterd, peper en zout
  • Schep de dressing door de rodekool
  • Doe hetzelfde met de appel
  • Laat het een half uurtje intrekken
  • Strooi er fijngehakte walnoten overheen

Lees ook  Marsepeinballetjes voor een gezellige sinterklaasavond