Rode kool is niet alleen erg lekker, maar ook heel gezond. De groente is rijk aan vitamine C, E en K, ijzer, bètacaroteen, kalium, calcium en foliumzuur. Je kunt met rode kool alle kanten op. Koken, wokken, maar ook rauw als salade is de kool erg lekker.
Ingrediënten
- Een rode kool
- Een groene appel
- 150 gram blanke rozijnen
- Zes eetlepels olijfolie
- Twee eetlepels ( sherry) azijn
- Een theelepel mosterd
- Een handje fijngehakte walnoten
- Wat peper en zout
Bereiding
- Snijd de rodekool in vieren en verwijder de harde kern
- Snijd elk kwart in fijne reepjes
- Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis
- Snijd de appel in kleine stukje. De schil laat je gewoon zitten
- Klop een dressing van olijfolie, azijn, mosterd, peper en zout
- Schep de dressing door de rodekool
- Doe hetzelfde met de appel
- Laat het een half uurtje intrekken
- Strooi er fijngehakte walnoten overheen