Recept rode koolsalade met rozijnen en walnoten

Rode kool is niet alleen erg lekker, maar ook heel gezond. De groente is rijk aan vitamine C, E en K, ijzer, bètacaroteen, kalium, calcium en foliumzuur. Je kunt met rode kool alle kanten op. Koken, wokken, maar ook rauw als salade is de kool erg lekker.

Ingrediënten

  • Een rode kool
  • Een groene appel
  • 150 gram blanke rozijnen
  • Zes eetlepels olijfolie
  • Twee eetlepels ( sherry) azijn
  • Een theelepel mosterd
  • Een handje fijngehakte walnoten
  • Wat peper en zout
rode koolsalade

Bereiding

  • Snijd de rodekool in vieren en verwijder de harde kern
  • Snijd elk kwart in fijne reepjes
  • Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis
  • Snijd de appel in kleine stukje. De schil laat je gewoon zitten
  • Klop een dressing van olijfolie, azijn, mosterd, peper en zout
  • Schep de dressing door de rodekool
  • Doe hetzelfde met de appel
  • Laat het een half uurtje intrekken
  • Strooi er fijngehakte walnoten overheen

Lees ook  Rabarber aardbeiencrumble