Recept romige maissoep

Ben je wel eens uitgegeten op tomatensoep, groentesoep of champignonsoep? Probeer dan deze romige maissoep eens. Erg lekker! Dit is voldoende voor 4 tot 6 personen. Het hangt er een beetje vanaf hoe groot je eters zijn.

Ingrediënten

  • Twee eetlepels olijfolie
  • Zes gesneden uien
  • Zes maiskolven
  • Een liter groentebouillon
  • Zes eetlepels room
  • Vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • Vers gemalen nootmuskaat naar smaak
  • Vers gehakte peterselie ter garnering

Bereiding maissoep

  • Verhit de olie, fruit de uitjes. Af en toe roeren. Na 10 minuten zijn ze waarschijnlijk glazig
  • Haal de maiskorrels met een scherp met van de kolven. Werk van boven naar beneden
  • Voeg de bouillon en mais toe aan de uien
  • Meng alles goed
  • Doe het deksel op de pan en laat het mengsel tien minuten langzaam koken tot de mais gaar is. Roer af en toe een beetje
  • Neem de pan van het vuur en laat de inhoud enigszins afkoelen.
  • Pureer je soep met een blender of keukenmachine tot het glad is
  • Doe het mengsel in een pan en voeg de room, peper en nootmuskaat toe
  • Verwarm je soep langzaam. Vergeet niet af en toe te roeren. Schep de soep in warme soepkommen.
  • Ter garnering kun je er wat bieslook op doen of wat maiskorrels

Lees ook  Het recept van de echte Duitse Currywurst