Ben je wel eens uitgegeten op tomatensoep, groentesoep of champignonsoep? Probeer dan deze romige maissoep eens. Erg lekker! Dit is voldoende voor 4 tot 6 personen. Het hangt er een beetje vanaf hoe groot je eters zijn.
Ingrediënten
- Twee eetlepels olijfolie
- Zes gesneden uien
- Zes maiskolven
- Een liter groentebouillon
- Zes eetlepels room
- Vers gemalen zwarte peper naar smaak
- Vers gemalen nootmuskaat naar smaak
- Vers gehakte peterselie ter garnering
Bereiding maissoep
- Verhit de olie, fruit de uitjes. Af en toe roeren. Na 10 minuten zijn ze waarschijnlijk glazig
- Haal de maiskorrels met een scherp met van de kolven. Werk van boven naar beneden
- Voeg de bouillon en mais toe aan de uien
- Meng alles goed
- Doe het deksel op de pan en laat het mengsel tien minuten langzaam koken tot de mais gaar is. Roer af en toe een beetje
- Neem de pan van het vuur en laat de inhoud enigszins afkoelen.
- Pureer je soep met een blender of keukenmachine tot het glad is
- Doe het mengsel in een pan en voeg de room, peper en nootmuskaat toe
- Verwarm je soep langzaam. Vergeet niet af en toe te roeren. Schep de soep in warme soepkommen.
- Ter garnering kun je er wat bieslook op doen of wat maiskorrels