Recept romige maissoep

Categories Alle recepten, Keuken, SoepPosted on

Ben je wel eens uitgegeten op tomatensoep, groentesoep of champignonsoep? Probeer dan deze romige maissoep eens. Erg lekker! Dit is voldoende voor 4 tot 6 personen. Het hangt er een beetje vanaf hoe groot je eters zijn.

Ingrediënten

  • Twee eetlepels olijfolie
  • Zes gesneden uien
  • Zes maiskolven
  • Een liter groentebouillon
  • Zes eetlepels room
  • Vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • Vers gemalen nootmuskaat naar smaak
  • Vers gehakte peterselie ter garnering

Bereiding maissoep

  • Verhit de olie, fruit de uitjes. Af en toe roeren. Na 10 minuten zijn ze waarschijnlijk glazig
  • Haal de maiskorrels met een scherp met van de kolven. Werk van boven naar beneden
  • Voeg de bouillon en mais toe aan de uien
  • Meng alles goed
  • Doe het deksel op de pan en laat het mengsel tien minuten langzaam koken tot de mais gaar is. Roer af en toe een beetje
  • Neem de pan van het vuur en laat de inhoud enigszins afkoelen.
  • Pureer je soep met een blender of keukenmachine tot het glad is
  • Doe het mengsel in een pan en voeg de room, peper en nootmuskaat toe
  • Verwarm je soep langzaam. Vergeet niet af en toe te roeren. Schep de soep in warme soepkommen.
  • Ter garnering kun je er wat bieslook op doen of wat maiskorrels

Lees ook  Havermoutmuffins met sinaasappel en gember