Recept shakshuka

Een van mijn favorieten uit het Midden-Oosten. Shashuka. Shakshouka of shakshuka is een gerecht van eieren gepocheerd in een saus van tomaten en kruiden. Eigenlijk is het een hoofdgerecht maar het is zelfs geschikt als ontbijt.

Ingrediënten

  • Twee eetlepels olijfolie
  • Een gesnipperde ui
  • Een fijngehakt teentje knoflook
  • Een eetlepel ras el hanout ( te koop in de supermarkt. Staat bij de kruiden)
  • Een mespunt chilipeper vlokken
  • Een eetlepel tomatenpuree
  • Twee blikken tomatenblokjes
  • Vier eieren
  • Een bosje fijngehakte platte peterselie
shakshuka

Bereiding

  • Verhit de olie en fruit de ui tot ze zacht en goudbruin is
  • Voeg de knoflook, ras el hanout, chilipeper en tomatenpuree en bak dit nog 1 minuut zachtjes mee
  • Giet de tomatenblokjes in de pan en roer alles goed door
  • Breng alles op smaak met een beetje zout
  • Breek een ei in een kopje
  • Maak met een lepel een kuiltje in de saus en giet het ei erin
  • Laat de eieren op een lage stand ongeveer acht minuten garen in de saus
  • Bestrooi je shakshuka met peterselie
  • Erg lekker met geroosterd brood

Lees ook  Recept vegan mayonaise