Recept sinaasappelsalade met olijven en ui

Zelf was ik niet op het idee gekomen om sinaasappel te combineren met olijven en zeker niet met ui. Maar dit gerecht van Sicilië smaakt verrassend goed en je hoeft er niet uren voor in de keuken te staan.

Maak je niet druk als je bepaalde ingrediënten niet kunt vinden uit dit recept. Je kunt het weglaten als je het niet lust of vervangen voor iets anders. Geen rode ui? Dan neem je toch een gewone ui?

Ingrediënten

  • Vier sinaasappels. Gewone sinaasappels of bloedsinaasappels. Of een combinatie. Jij kiest!
  • Een halve rode ui in hele dunne ringen gesneden
  • Twee handjes olijven zonder pit. Groen of zwart. Wat jij maar het lekkerst vindt
  • Paar takjes munt
  • Pijnboompitten. Zoveel je maar wilt
  • Twee snufjes pul biber. Dit zijn Turkse chilivlokken. Je kunt ze online kopen, maar ook bij Turkse winkels. Sommige supermarkten verkopen ze ook. Pul Biber heeft een pittig karakter maar is toch niet echt scherp. Het geeft een zeer mooi afwerking aan je gerechten door zijn felrode kleur en de grove maling.
  • Extra vergine olijfolie om je salade mee te besprenkelen
  • Wat zeezoutvlokken
  • Versgemalen zwarte peper
  • Optioneel: Vind je venkel lekker? Doe dan wat reepjes venkel op je salade. Ontzettend lekker!
sinaasappelsalade

Bereiding

  • Schil de sinaasappels met een scherp mes
  • Verwijder ook het witte vlies
  • Snijd de sinaasappel in schijven. (ongeveer 5)
  • Leg de schijfjes op een mooi bord en bestrooi het met zout en peper
  • Leg de uiringen en de olijven op de sinaasappel
  • Doe er wat verse munt op en strooi nog wat pijnboompitten
  • Bestrooi je salade nog met wat Pul biber en olijfolie en serveer het meteen!
Lees ook  Frisse Lemon curd