Slagroom van kokosmelk. Het recept!

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, Pasen, Sinterklaas, Toetje, VerjaardagPosted on

Slagroomfans opgelet! Het recept voor slagroom van kokosmelk. Deze kokosslagroom is minder vet en vegan. Heerlijk op taart, wat fruit, muffins of ijs. Vergeet niet de kokosmelk van tevoren in de koelkast te zetten.

Ingrediënten slagroom van kokosmelk

  • Een blik pure kokosmelk ( 400 ml)
  • Een eetlepel ahornsiroop
  • Mespuntje ongezoete vanillepoeder
slagroom van kokosmelk

Bereiding kokosslagroom

  • Zet het blik kokosmelk een nacht ( minimaal 12 uur) in de koelkast
  • Het water en de room moeten gaan scheiden. Dat gebeurt alleen als het echt koud genoeg staat. Ik zet het blikje altijd achteraan in de koelkast want daar is het het koudst. Je mag het blikje niet schudden
  • Open het blik en schep de crème met een lepel in de kom
  • Doe de ahornsiroop en de vanillepoeder erbij
  • Klop met een mixer de slagroom tot een glad geheel
  • Doe het daarna in een spuitzak
Lees ook  Arancini. Risottoballetjes met mozzarella