Recept sneeuwpop gemaakt van ei

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Oud&NieuwPosted on
sneeuwpop ei

Met deze sneeuwpop van ei kleed je de ontbijttafel net even iets specialer aan. Het leuke is dat het niet veel extra tijd kost. Dit gerechtje is ook leuk als traktatie. 

Ingrediënten(voor zes personen)

  • Zes grote eieren
  • Zes kleine eieren
  • Peperkorreltjes. Is je traktatie voor kinderen dan kun je ook een stukje rozijn nemen
  • Een wortel
  • Satéprikker
  • Ongekookte spaghettisliert
  • Peterselie

Bereiding sneeuwpop

  • Pel de eieren. Schil de wortel en snijd de uiteinden af. Snijd de wortel zo dat je zes ronde plakjes hebt van elk uiteinde die ongeveer ½ dik zijn.
  • Snijd de bovenkant en de onderkant van de eieren af. Steek vervolgens de satéprikkers door de eieren heen om een gaatje te maken, verwijder hierna de prikker. Doe hetzelfde met de twee ronde plakjes wortel.
  • Steek de spaghettisliert in de twee eieren en de wortelschijfjes. Knip de sliert af als die uit de wortel steekt.
  • Steek de punt van de satéprikker in de eieren om kleine gaatjes te maken voor de ogen, neus en knoppen.
  • Plaats een peperkorrel in elk gat en een klein stukje wortel voor de neus.
  • Als laatste steek je een peterselie takje in de zijkanten van de eieren.
Lees ook  Hoe maak je bloemkoolrijst?