Recept Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Categories Alle recepten, Hapjes en smeersels, Keuken, Vlees en visPosted on
gehaktballetjes in tomatensaus

Misschien ben je net terug van vakantie en heb je heerlijke tapas gegeten in een restaurantje in Spanje en wil je ze nu zelf maken. Hier heb je dan het recept van overheerlijke Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Dit recept is voor vier personen.

Ingrediënten Spaanse gehaktballetjes

  • 300 gram gehakt. (rund, kalf of lam. jij kiest)
  • Een fijngesnipperde ui
  • Twee fijngehakte knoflookteentjes
  • Een verkruimelde beschuit
  • Een ei
  • Een theelepel gedroogde of een eetlepel verse tijm
  • Een theelepel majoraan
  • Wat peper en zout
  • 20 gram boter
  • Twee eetlepels olijfolie

Voor de saus

  • Een eetlepel olijfolie
  • Een grote gesnipperde ui
  • Een groot blik gepelde tomaten
  • 1,5 dl rode wijn
  • Twee laurierblaadjes
Spaanse gehaktballetjes

Zo maak je gehaktballetjes in tomatensaus

  • Je begint met de saus. Doe wat olie in een hapjespan en fruit de ui
  • Voeg de tomaten, wijn en laurier toe. Laat dat lekker pruttelen tot de saus dik wordt. Roer wel regelmatig
  • Doe het gehakt in een kom met ui, knoflook, beschuit en het ei en kneed alles
  • Breng het gehakt op smaak met tijm, majoraan, zout, peper en draai er balletjes van. Het aantal ligt rond de 16.
  • Doe wat olie in de pan en bak de gehaktballetjes bruin
  • Schep de balletjes door de tomatensaus en laat alles even lekker pruttelen
  • Haal je laurier eruit. Je kunt het eventueel op smaak brengen met wat peper en zout
  • Doe alles in leuke, kleine schaaltjes
Lees ook  We eten steeds meer granen. Welke granen zijn?