Recept Spaanse tortilla met spinazie

Spaanse tortilla

Heb je zin in een Spaanse lunch of lekkere tapa’s? Dan mag deze Spaanse tortilla met spinazie niet ontbreken. Serveer deze Spaanse tortilla met aardappel koud of warm. Omdat een tortilla omdraaien best lastig kan zijn, kun je hem het beste in de oven maken.

Ingrediënten voor 4 personen

  • Vier middelgrote aardappels
  • Een gesnipperde ui
  • Twee teentjes knoflook ( gepeld en fijngehakt)
  • Olijfolie ( ongeveer een eetlepel)
  • Acht eieren
  • 200 gram verse spinazie ( wel een beetje grof hakken)
  • Wat peper en zout

Optioneel: wat plakjes bacon of wat kaas

Spaanse tortilla met spinazie

Hoe maak je Spaanse tortilla met spinazie in de oven?

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Schil je aardappels en schaaf ze met de kaasschaaf of een mandoline in dunne plakjes. Met een scherp mes mag natuurlijk ook, maar pas op je vingers
  • Doe een eetlepel olie in een koekenpan
  • Bak de knoflook en de ui tot de ui glazig wordt
  • Doe de aardappelschijfjes erbij  en bak ze 10 minuten mee met de knoflook en de ui
  • Pak een ronde ovenschaal ( vierkant lukt overigens ook prima, maar dan krijg je een vierkante tortilla 😉 ) en vet deze in met olie of boter
  • Doe ongeveer de helft van je aardappeltjes met ui en knoflook in de schaal
  • Dan leg  je er wat grof gehakte spinazie bovenop
  • Daar weer bovenop de je de rest van de knoflook, ui en aardappeltjes
  • En tot slot gaat daar weer een laagje spinazie overheen
  • Klop met een garde de eieren los in een mengkom en giet ze in de ovenschaal
  • Doe er wat peper en zout overheen en bak je tortilla in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Lees ook  Croutons maken voor je soep of salade van oud brood