Sperziebonen en tomaten. Een combinatie die niet voor de hand ligt. Toch is het ontzettend lekker en nog gezond ook!
Volwassenen krijgen het advies om dagelijks minimaal 250 gram groente per dag te eten. Als je varieert tussen de verschillende groentesoorten, krijg je alle voedingsstoffen uit groente binnen die je nodig hebt. Met dit lekkere gerechtje gaat dat zeker lukken.
Wat heb je nodig?
- 500 gram sperziebonen in stukken van een centimeter of 5 gesneden
- Twee eetlepels ghee of geklaarde boter. Geklaarde boter is boter waar de eiwitten uit zijn verwijderd, waarna enkel nog het pure botervet overblijft.
- Verse geraspte gemberwortel (2,5 cm is genoeg)
- Een teentje geperste knoflook
- Twee theelepels kurkuma
- Een theelepel cayennepeper
- Twee theelepels gemalen koriander
- Vier ontvelde tomaten. Haal de pitjes eruit en snijd ze in stukken
- 1,5 dl groentebouillon
Hoe maak je deze sperziebonen met tomaat?
- Blancheer de bonen in kokend water stort ze in een vergiet, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
- Zet een wok of grote koekenpan op het vuur.
- Smelt de boter in de hete pan boven matig vuur.
- Roerbak de knoflook en de gemberwortel er heel even in.
- Voeg de kurkuma, cayennepoeder en het korianderpoeder toe.
- Roer het mengel ongeveer een minuut lang om boven laag vuur tot het begint te geuren.
- Voeg de tomaten toe en schep ze om met het specerijen mengsel.
- Giet de bouillon erbij en breng het mengsel op hoog vuur aan de kook.
- Draai het vuur iets lager en smoor de tomaten, onder af en toe te roeren, circa 10 minuten, tot de saus is ingedikt.
- Voeg de bonen toe en draai het vuur op half en warm de bonen 5 minuten door.
- Schep ze voortdurend om.
- Schep het gerecht in een verwarmde schaal en dien het meteen op.