Deze spinazie salade is een frisse salade die het lekkerst is als de dressing even twee uurtjes in de koelkast heeft gestaan. Stampvol vitamines en ijzer en binnen een paar minuten klaar
Ingrediënten
- 500 gram jonge spinazie
- Een grote rode ui
- Drie hardgekookte eieren
- 155 gram zwarte olijven
Voor de dressing
- 60 ml zure room
- Een middelgrote gesnipperde ui
- Een eetlepel rodewijnazijn
- Optioneel: Wat zout en peper

Bereiding
Je begint met de dressing. Die is namelijk het lekkerst als hij een uurtje of twee in de koelkast heeft gestaan.
- Pureer de ui samen met de zure room met een keukenmachine en zet het twee uurtjes in de koelkast
- Meng daarna de azijn erdoor en breng de dressing eventueel wat op smaak met peper en zout
- Spoel de spinazie af en laat het uitlekken
- Verwijder de grootste nerven en de steeltjes
- Snijd de ui in ringen
- Snijd de eieren in plakjes
- Hussel alles doorelkaar en voeg de olijven toe
- Doe als laatste de dressing erbij
Optie: Op de foto zie je bij mij spekjes in de spinazie salade. Ik vind het erg lekker om wat gebakken bacon toe te voegen