Recept stamppot met zoete aardappel

Categories Alle recepten, Groente, KeukenPosted on

Het is winter, dat betekent dat de stampotten weer op tafel komen. Iedereen kent de stamppot  met boerenkool,  zuurkool, andijvie en de hutspot. Maar ik vond dat het tijd werd voor een stamppot met een andere twist, namelijk gemaakt met zoete aardappel. 

Stamppot

Dit pakte helemaal niet slecht uit want met behulp van maar een paar ingrediënten zet je in een mum van tijd deze heerlijke stamppot met rucola en spekjes op tafel. Weer eens totaal iets anders en met de gezonde eigenschappen van de zoete aardappel want ze bevatten veel vitamine A en C, belangrijke mineralen en een grote hoeveelheid antioxidanten en vezels.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 750 gram zoete aardappel
  • 50 gram rucola sla mix
  • 100 gram champignons
  • 100 gram magere spekreepjes
  • optie: walnoten als garnering
stamppot met zoete aardappel

Bereidingswijze

  • Begin met het schillen en in stukken snijden van de zoete aardappels
  • Zet ze vervolgens in een pannetje met wat water op het fornuis.
  • Laat de zoete aardappels op een laag vuurtje koken tot ze gaar zijn. Net zoals met gewone aardappels.
  • Terwijl de aardappels koken snijd je de champignons in stukjes en doe je deze samen met de spekjes in een koekenpan.
  • Zet op het vuur en bak de spekjes lekker krokant.
  • Zodra de zoete aardappels gaar zijn kun je ze afgieten en stamp je ze fijn met een stamper of een vork.
  • Vervolgens gaan de sla, champignons en spekjes erbij. Mocht het nodig zijn, dan breng je de stamppot nog wat op smaak met peper en zout.

Lees ook  Coleslaw, een witte koolsalade met cashewnoten