Recept teriyaki kipvleugels

Teriyaki kipvleugels maken kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. De voorbereidingen kosten je ongeveer een half uurtje en zolang moeten ze ook in de oven. De tijd zit in het intrekken van de marinade op je chicken wings, maar dan kun je gelukkig even iets anders doen

Ingrediënten

  • Een kilo kipvleugels
  • 150 ml sojasaus
  • Drie eetlepels bruine basterdsuiker
  • Twee eetlepels honing
  • Een teentje geperste knoflook
  • Twee theelepels (sesam)olie
  • Een eetlepel wittewijnazijn
  • Een eetlepel maizena
  • 300 gram gele rijst
  • 500 gram broccoli
  • 300 gram peultjes
  • Twee eetlepels sesamzaad
  • Een lente-ui in ringetjes. Een bos-ui mag ook overigens
  • Een rode peper in ringetjes
teriyaki kipvleugels

Voorbereiding

We beginnen eerst met de voorbereiding

  • Breng de sojasaus met de basterdsuiker, honing, knoflook, olie, azijn en 150 ml water aan de kook
  • Laat dit een minuut of drie pruttelen op een laag vuurtje
  • Meng de maizena met een eetlepel water en zorg dat dit een glad papje wordt
  • Meng het papje door je saus
  • Roer net zolang tot je saus stroperig wordt en laat het dan even afkoelen
  • Giet de saus over je kipvleugels en zet het minimaal vier uren afgedekt in de koelkast. Een nachtje zou helemaal ideaal zijn

Bereiding

  • Zet de oven aan op 200 graden
  • Doe bakpapier op je bakplaat
  • Is je oven warm genoeg? Schuif dan de bakplaat met de kipvleugels met saus in de oven en rooster het een minuut of dertig
  • Draai ze na een kwartiertje om
  • Kook de broccoli en peultjes in ongeveer vijf minuten beetgaar
  • Kook de rijst
  • Rooster het sesamzaad in een droge ( dus geen olie) en hete koekenpan
  • Bestrooi je kip met het sesamzaad
  • Strooi er bosui en rode peper overheen
  • Serveer je kip samen me de rijst en de groente
Lees ook  Venkelsoep. Hoe maak je dat?

Eet smakelijk!