Thaise Kokos-kippensoep is een lekkere romige soep met zo’n 400 kca per kom en 11 gram koolhydraten. Erg lekker met naanbrood of gewoon wat witbrood. Een recept uit het boek Rudolph kookt 1 van Rudolph van Veen.
Ingrediënten Thaise kokos-kippensoep
- Een rode peper
- Twee tenen knoflook
- Een stengel sereh. Dit is citroengras en te koop bij de toko, maar ook bij de grotere Albert Heijn
- Twee bosuien
- Twee eetlepels zonnebloemolie
- 600 milliliter kippenbouillon
- Vier djeroek poeroetblaadjes ( citroenblad. Is te koop bij een toko)
- 400 milliliter dikke kokosmelk
- Twee eetlepels Thaise vissaus
- 250 gram gaar kippenvlees
- Twee of drie eetlepels grof gesneden korianderblad

Bereiding
- Pel de knoflook en hak het in stukjes
- Verwijder de zaadjes uit de rode peper ( anders wordt het erg pittig) en snijd de peper in reepjes
- De buitenkant van de sereh is erg stug. Verwijder de buitenste laag en snijd de stengel in 3 stukken
- Snijd je bosuitje in dunne en schuine ringetjes
- Verhit de olie in een grote pan ( ik gebruik een soeppan)en fruit de knoflook en de peper twee minuten op een niet al te hoog vuur
- Doe de bouillon in de pan en voeg de sereh en de djeroek poeroetblaadjes toe
- Laat dit ongeveer tien minuten op het vuur staan, maar zorg dat het niet gaat koken
- Voeg dan de kokosmelk en de vissaus toe. Even roeren
- Doe het kippenvlees erbij en breng dan de soep aan de kook
- Verwijder de sereh en de djeroek poeroetblaadjes.
- Schep de bosuitjes erdoor en verdeel je soep in borden of soepkommen
- Voor de smaak kun je er nog wat korianderblad over strooien