Recept Thaise kippensoep met kokos

Categories Alle recepten, Keuken, SoepPosted on
thaise kippensoep

Thaise Kokos-kippensoep is een lekkere romige soep met zo’n 400 kca per kom en 11 gram koolhydraten.  Erg lekker met naanbrood of gewoon wat witbrood. Het recept van deze Thaise kippensoep komt uit het boek Rudolph kookt 1 van Rudolph van Veen.


Tom Kha Gai is een heerlijke en aromatische Thaise soep, bekend om zijn rijke smaken en romige textuur. De naam “Tom Kha Gai” kan worden vertaald als “kip kokossoep” in het Thais. Het is een populaire soep in de Thaise keuken en heeft enkele kenmerkende ingrediënten en smaken. Dit recept is genoeg voor 4 personen.

Ingrediënten Thaise kippensoep

  • Een rode peper
  • Twee tenen knoflook
  • Een stengel sereh. Dit is citroengras en te koop bij de toko, maar ook bij de grotere Albert Heijn
  • Twee bosuien
  • Twee eetlepels zonnebloemolie
  • 600 milliliter kippenbouillon 
  • Vier djeroek poeroetblaadjes ( citroenblad. Is te koop bij een toko)
  • 400 milliliter dikke kokosmelk
  • Twee eetlepels Thaise vissaus
  • 250 gram gaar kippenvlees
  • Twee of drie eetlepels grof gesneden korianderblad
thaise kippensoep

Hoe maak je deze soep?

  • Breng een pan met het water, kippenbouillonblokje en kokosmelk aan de kook.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve ringetjes.
  • Kneus het citroengras. Snijd de paddenstoelen in repen. Snijd de paksoi in repen en houd het groen apart.
  • Snijd de kipfilets in dunne repen.
  • Voeg de peper, citroengras, champignons, het wit van de paksoi en de kipfilet reepjes toe aan de bouillon. Kook circa 15 minuten.
  • Breek de mihoen in kleinere stukken.
  • Kook de mihoen volgens de bereidingswijze van de verpakking.
  • Snijd de bosuitjes in ringen.
  • Voeg de laatste minuut de bosuitjes, taugé en het groen van de paksoi toe aan de soep.
  • Haal het citroengras uit de soep.
  • Breng de soep op smaak met een scheutje sojasaus.
  • Pluk en hak de koriander en roer de koriander door de soep.
Lees ook  Gevulde tomaten met risotto