Recept tomaten-broodsoep

Een lekker voorgerecht wat je niet te heet moet eten. De tomaten-broodsoep is het lekkerst als je hem na het maken gewoon een uurtje laat staan. Dit is genoeg voor 4 tot zes personen.

Ingrediënten tomaten-broodsoep

  • 500 gram rijpe (pomodori) tomaten
  • drie eetlepels olijfolie
  • een kleine gesnipperde ui
  • drie teentjes fijngehakte knoflook
  • een stengel bleekselderij in stukjes
  • 100 gram wortel in blokjes
  • twee eetlepels fijngehakte peterselie
  • vier dikke stukken stokbrood van een dag oud in blokjes gehakt
  • wat zout en versgemalen peper
  • eventueel wat suiker
  • 30 gram verse, grof gehakte basilicum

Bereiding

  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes
  • Verhit de olijfolie in een soeppanen bak de ui, knoflook, bleekselderij en wortel zachtjes beetgaar
  • Schep de peterselie en tomaten erdoor en stoof alles in miniit of 10
  • Schenk er 750 gram water bij en breng de soep aan de kook
  • Laat je soep ongeveer vijf minuten doorkoken
  • Neem de pan van het vuur en roer het brood en driekwart van de basilicum erdoor
  • Breng de soep eventueel op smaak met wat peper en zout. Wil je hem zoeter, doe er dan een schep suiker door
  • Laat je soep een uur staan
  • Serveer de soep en strooi de rest van de basilicum erover en druppel er nog wat olijfolie in
Lees ook  Warme havermoutpap met peer