Een lekker voorgerecht wat je niet te heet moet eten. De tomaten-broodsoep is het lekkerst als je hem na het maken gewoon een uurtje laat staan. Dit is genoeg voor 4 tot zes personen.
Ingrediënten tomaten-broodsoep
- 500 gram rijpe (pomodori) tomaten
- drie eetlepels olijfolie
- een kleine gesnipperde ui
- drie teentjes fijngehakte knoflook
- een stengel bleekselderij in stukjes
- 100 gram wortel in blokjes
- twee eetlepels fijngehakte peterselie
- vier dikke stukken stokbrood van een dag oud in blokjes gehakt
- wat zout en versgemalen peper
- eventueel wat suiker
- 30 gram verse, grof gehakte basilicum
Bereiding
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes
- Verhit de olijfolie in een soeppanen bak de ui, knoflook, bleekselderij en wortel zachtjes beetgaar
- Schep de peterselie en tomaten erdoor en stoof alles in miniit of 10
- Schenk er 750 gram water bij en breng de soep aan de kook
- Laat je soep ongeveer vijf minuten doorkoken
- Neem de pan van het vuur en roer het brood en driekwart van de basilicum erdoor
- Breng de soep eventueel op smaak met wat peper en zout. Wil je hem zoeter, doe er dan een schep suiker door
- Laat je soep een uur staan
- Serveer de soep en strooi de rest van de basilicum erover en druppel er nog wat olijfolie in