Recept tomaten-spinazie omelet

Ontbijten of lunchen met groente. Heerlijk! En het fijne is dat je het recept gewoon van wat restjes kunt maken. Je kunt namelijk prima andere groente toevoegen. Mijn favoriet is toch wel met spinazie en tomaten. Ben je feta-liefhebber dan kun je dat er ook prima bij eten.

Dit recept is voor 1 persoon en heeft 5,5 koolhydraten als je hem eet met feta. In de meeste 50+ feta zitten geen koolhydraten. Wil je er zeker van zijn, lees dan altijd het etiket. In 40+ zitten vaak wel koolhydraten. Al is 0,7 gram per 100 gram natuurlijk ontzettend weinig.

Ingrediënten

  • Een handje vol spinazie
  • Een middelgroot ei
  • Twee extra eiwitten ( Dit kun je vinden in het koelvak in de supermarkt, maar je kunt zelf ook eieren splitsen. Het eigeel gebruik je bij dit recept niet.
  • Een eetlepel water
  • Een kleine tomaat in stukjes of een handjevol cherrytomaatjes in plakjes gesneden
  • Optioneel: wat zout en peper
  • Optioneel: 25 gram verkruimelde feta

Bereiding

  • Eerst doe je de spinazie in een vergiet en spoel je het goed af. Dat doe je met kokend water zodat je spinazie slinkt. Daarna spoel je het af met koud water en knijp je je spinazie uit ( ja echt waar!)
  • Doe je ei en de eiwitten in een kom en kluts alles lekker met een garde of een vork. Doe er ook meteen wat water bij
  • Wil je zout en peper toevoegen dan is dit een geschikt moment
  • Doe een klein beetje olie in de grote koekenpan en schenk je eimengsel erin. Zorg dat het een beetje verdeeld wordt over de pan.
  • Is je ei bijna gestold dan schep je de tomaten en de spinazie erop
  • En laat het dan nog even op het vuur staan. Een minuutje is lang genoeg
  • Vouw je omelet dubbel. Dat kan met een spatel in de pan, maar ook gewoon op je bord natuurlijk.
  • Je omelet is het lekkerst als je hem meteen opeet.
Lees ook  Recept om zelf cashewmelk te maken