Bij carpaccio denkt iedereen meteen aan vlees. Maar je kunt van champignons ook een heerlijke carpaccio maken. Vegetarisch is deze carpaccio zeker. Vegan als je de honing weglaat.
Ingrediënten
- 400 gram grote champignons
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- Halve theelepel mosterd
- Theelepel honing
- Twee eetlepels notenolie
- Versgemalen peper
- Optioneel een gesnipperde rode ui
- Optioneel: pijnboompitten
- Optioneel: lente-ui
- Wat peper en zout
Bereiding
- Borstel de champignons goed schoon en snijd ze dan in dunne plakjes
- Leg ze in een vergiet en giet er kokend water overheen. Laat de champignons dan uitlekken
- Laat ze afkoelen en dep ze droog. Leg ze daarna dakpansgewijs op je borden
- Maak een dressing van olijfolie, mosterd, honing en notenolie. Doe er nog wat peper overheen
- Schenk de dressing over de champignons. Doe eventueel er wat ui overheen. Gebruik je pijnboompitjes. Rooster die dan eerst even in de koekenpan. Verdeel ze over je “carpaccio”
- Breng het wat op smaak met wat peper en/ of zout
Kweekset witte champignons 3 L
€13,15
Bol.com
Thuiskweekpakket witte champignons 7.5 Liter
€20,00
Bol.com