Recept vegetarische carpaccio van champignons

Categories Alle recepten, Groente, KeukenPosted on

Bij carpaccio denkt iedereen meteen aan vlees. Maar je kunt van champignons ook een heerlijke carpaccio maken. Vegetarisch is deze carpaccio zeker. Vegan als je de honing weglaat.

Ingrediënten

  • 400 gram grote champignons
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Halve theelepel mosterd
  • Theelepel honing
  • Twee eetlepels notenolie
  • Versgemalen peper
  • Optioneel een gesnipperde rode ui
  • Optioneel: pijnboompitten
  • Optioneel: lente-ui
  • Wat peper en zout

Bereiding

  • Borstel de champignons goed schoon en snijd ze dan in dunne plakjes
  • Leg ze in een vergiet en giet er kokend water overheen. Laat de champignons dan uitlekken
  • Laat ze afkoelen en dep ze droog. Leg ze daarna dakpansgewijs op je borden
  • Maak een dressing van olijfolie, mosterd, honing en notenolie. Doe er nog wat peper overheen
  • Schenk de dressing over de champignons. Doe eventueel er wat ui overheen. Gebruik je pijnboompitjes. Rooster die dan eerst even in de koekenpan. Verdeel ze over je “carpaccio”
  • Breng het wat op smaak met wat peper en/ of zout
Lees ook  Franse uiensoep. Uiensoep met brood