Recept vegetarische pad thai

Pad thai is een populair Thais eenbordsgerecht van drooggebakken noedels dat in Thailand voornamelijk wordt verkocht in etenskraampjes en lokale eetgelegenheden. Vaak met kip. Wij hebben een variant voor je met tofu.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 120 gram rijstnoedels
  • Twee eetlepels suiker
  • Twee eetlepels vissaus of sojasaus
  • Twee eetlepels rijstazijn
  • Drie eetlepels zonnebloemolie
  • Een half blok tofu
  • Een ei
  • Een flinke hand taugé
  • Twee lente-uitjes
  • Twee eetlepels fijngehakte pinda’s
  • Grof chilipoeder
  • Een kwart limoen
pad thai

Bereiding

  • Week de noedels een halve minuut in warm water
  • Meng de suiker, vissaus en azijn door elkaar in een kom
  • Zet de wok op het vuur en wacht tot er rook vanaf komt
  • Doe de olie erin
  • Snijd de tofu in blokjes en bak het goudbruin in de olie. Dit duurt een paar minuten
  • Doe de noedels in de wok samen met een klein scheutje water
  • Voeg de saus toe en schep alles doorelkaar. Schuif de noedels naar de zijkant van je pan
  • In het lege deel bak je een ei. Wanneer je ei wat begint te stollen schep je het door de noedels heen
  • Draai het vuur uit en schep de taugé en de lente-ui erdoor
  • Leg het op een bord en garneer het met pinda’s, limoen en chilipoeder

Eet smakelijk

Lees ook  Mosselen recept op traditionele wijze