Paté gemaakt van courgette. Het kan en het is nog ontzettend lekker ook. Deze vegetarische paté is erg lekker met wat brood en bij een salade. De hoeveelheid moet voldoende zijn voor twee personen.
Ingrediënten
- 500 gram courgettes
- 3 eieren
- 100 gram Griekse feta
- Versgemalen zwarte peper
- Beetje zout
- Twee eetlepels fijngehakte basilicum
- Twee eetlepels fijngehakte verse munt
- Twee eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding voor 2 personen
- Rasp de courgettes op een grave rasp. Doe de courgette in een zeef, bestrooi het met wat zout en laat het een half uur staan. Druk er met je hand zoveel mogelijk vocht uit
- Klop de eieren los en verkruimel de feta
- Meng de eieren, feta en de kruiden door elkaar
- Roer de courgette erdoor en breng het op smaak met wat peper en zout
- Bekleed een bakblik ( 26 cm) met bakpapier
- Giet het mengsel in het cakeblik en zet het 45 minuten in een oven op 150 graden.
- Wanneer de paté stevig aanvoelt en goudbruin is, is hij klaar. Weet je het niet zeker of hij klaar is, steek er dan even een satéprikker in. Laat hem anders nog even wat langer in de oven staan
- Laat de paté een beetje afkoelen en haal hem uit de vorm. Snijd het dan in dikke plakken
- Serveer de paté met wat tomatensaus.