Zin in een lekker vietnamees broodje? Dan moet je dit recept van Banh mi zeker eens proberen. Een lekker stokbroodje met vlees, groente en wat saus. Dit lunchgerecht is voor 4 personen.
Ingrediënten Banh mi
- 300 gram varkenshaas
- 2,5 eetlepel kokosbloemsuiker. Lichte basterdsuiker mag ook
- Een theelepel vissaus
- Twee theelepels maggi
- Een eetlepel zonnebloemolie
- Een schoongeboende limoen
- Een eetlepel rodewijnazijn
- 150 gram wortel ( julienne)
- Een halve komkommer
- Vier radijsjes
- Een stokbrood
- Twee eetlepels (zelfgemaakte) mayonaise
- Vier eetlepels hete chilisaus
- Vier takjes koriander ( ongeveer 15 gram)

Bereiding
- Snijd de varkenshaas in plakken van ongeveer een halve centimeter dik en doe de stukjes in een kom
- Doe een halve eetlepel kokosbloesemsuiker of basterdsuiker in dezelfde kom samen met de vissaus, maggi en zonnebloemolie
- Meng alles goed en laat het 15 minuten staan zodat het er goed in kan trekken
- Rasp de groene schil van de limoen en pers de limoen uit
- Meng de rasp en het sap met de azijn en de rest van de suiker ( twee eetlepels) tot een dressing. Let er wel op dat de suiker goed opgelost wordt
- Meng de dressing door de wortel en laat het 10 minuten staan
- Snijd de komkommer in plakjes en doe hetzelfde met de radijsjes
- Verhit de pan zonder olie en bak de varkenshaas in ongeveer 3 minuten bruin
- Snijd ondertussen je stokbrood
- Besmeer iedere helft met mayonaise
- Verdeel de salade, varkenshaas, komkommer en radijs op de onderste helft van je stokbrood
- Besprenkel het dan met de (hete) chilisaus
- Bovenste deel van je broodje erop en eten maar!