Recept vietnamees broodje Banh mi

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, Vlees en visPosted on

Zin in een lekker vietnamees broodje? Dan moet je dit recept van Banh mi zeker eens proberen. Een lekker stokbroodje met vlees, groente en wat saus. Dit lunchgerecht is voor 4 personen.

Ingrediënten Banh mi

  • 300 gram varkenshaas
  • 2,5 eetlepel kokosbloemsuiker. Lichte basterdsuiker mag ook
  • Een theelepel vissaus
  • Twee theelepels maggi
  • Een eetlepel zonnebloemolie
  • Een schoongeboende limoen
  • Een eetlepel rodewijnazijn
  • 150 gram wortel ( julienne)
  • Een halve komkommer
  • Vier radijsjes
  • Een stokbrood
  • Twee eetlepels (zelfgemaakte) mayonaise
  • Vier eetlepels hete chilisaus
  • Vier takjes koriander ( ongeveer 15 gram)

Bereiding

  • Snijd de varkenshaas in plakken van ongeveer een halve centimeter dik en doe de stukjes in een kom
  • Doe een halve eetlepel kokosbloesemsuiker of basterdsuiker in dezelfde kom samen met de vissaus, maggi en zonnebloemolie
  • Meng alles goed en laat het 15 minuten staan zodat het er goed in kan trekken
  • Rasp de groene schil van de limoen en pers de limoen uit
  • Meng de rasp en het sap met de azijn en de rest van de suiker ( twee eetlepels) tot een dressing. Let er wel op dat de suiker goed opgelost wordt
  • Meng de dressing door de wortel en laat het 10 minuten staan
  • Snijd de komkommer in plakjes en doe hetzelfde met de radijsjes
  • Verhit de pan zonder olie en bak de varkenshaas in ongeveer 3 minuten bruin
  • Snijd ondertussen je stokbrood
  • Besmeer iedere helft met mayonaise
  • Verdeel de salade, varkenshaas, komkommer en radijs op de onderste helft van je stokbrood
  • Besprenkel het dan met de (hete) chilisaus
  • Bovenste deel van je broodje erop en eten maar!
Lees ook  Asperges met snelle hollandaisesaus