Na een lange winterwandeling kun je heerlijk op temperatuur komen met een glas glühwein. Maar om nu ’s na een ochtendwandeling al alcohol te drinken, gaat mij wat te ver. Daarom was ik ook ontzettend blij met een alcoholvrije variant van glühwein. Wil je liever toch glühwein met alcohol. Klik dan hier
Alcoholvrije glühwein is snel te maken. Je hebt nodig
- Een liter appelsap
- Het sap van een sinaasappel
- Een kaneelstokje
- Twee steranijs
- Vier kruidnagels
- Zes plakjes verse gember

Hoe maak je alcoholvrije glühwein
- Doe de appelsap en het sap van de sinaasappel in een grote pan. Doe daar de rest van de ingrediënten bij.
- Laat het tien minuten zachtjes pruttelen. Zorg dat het niet aan de kook raakt
- Haal de pan van het vuur en laat het tien minuten rusten
- Je kunt nu eventueel de kruiden eruit halen
- Warm je drankje nog even op en serveer het met een sinaasappelschijfje