Met havermout kun je heerlijke broodjes maken, lekker voor bij de lunch. En moeilijk is het niet!
Ingrediënten
- 100 gram havermout (of havervlokken of speltvlokken), of gewoon havermeel ( Bij intolerantie glutenvrije havermout)
- 100 gram Griekse yoghurt (of normale yoghurt of kwark)
- 2 eieren
- snufje peper en zout
- Optioneel: sesamzaad, gebroken lijnzaad
Bereiding havermoutbroodjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maal de havermout tot meel in een blender.
- Meng het meel, yoghurt en eieren goed door elkaar met een garde.
- Breng op smaak met een snufje peper en zout.
- Voeg vervolgens kruiden toe naar smaak: een uitje, zongedroogde tomaat of bieslook.
- Giet het (vloeibare) beslag in rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Zet 20-22 minuten in de oven en check of ze gaar zijn.
- Eet smakelijk!
- Tip: Er is ook een variant mogelijk met rode ui, tomaat en zongedroogde tomaat.