Recept voor vier havermoutbroodjes

Met havermout kun je heerlijke broodjes maken, lekker voor bij de lunch. En moeilijk is het niet!

Ingrediënten

  • 100 gram havermout (of havervlokken of speltvlokken), of gewoon havermeel ( Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • 100 gram Griekse yoghurt (of normale yoghurt of kwark)
  • 2 eieren
  • snufje peper en zout
  • Optioneel: sesamzaad, gebroken lijnzaad

Bereiding havermoutbroodjes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal de havermout tot meel in een blender.
  • Meng het meel, yoghurt en eieren goed door elkaar met een garde.
  • Breng op smaak met een snufje peper en zout.
  • Voeg vervolgens kruiden toe naar smaak: een uitje, zongedroogde tomaat of bieslook.
  • Giet het (vloeibare) beslag in rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet 20-22 minuten in de oven en check of ze gaar zijn.
  • Eet smakelijk!
  • Tip: Er is ook een variant mogelijk met rode ui, tomaat en zongedroogde tomaat.
Lees ook  Frittata met asperge en tomaat