Recept voor vier havermoutbroodjes

Categories Alle recepten, Bakrecepten, Eten en drinken, OntbijtreceptenPosted on

Met havermout kun je heerlijke broodjes maken, lekker voor bij de lunch. En moeilijk is het niet!

Ingrediënten

  • 100 gram havermout (of havervlokken of speltvlokken), of gewoon havermeel ( Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • 100 gram Griekse yoghurt (of normale yoghurt of kwark)
  • 2 eieren
  • snufje peper en zout
  • Optioneel: sesamzaad, gebroken lijnzaad

Bereiding havermoutbroodjes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal de havermout tot meel in een blender.
  • Meng het meel, yoghurt en eieren goed door elkaar met een garde.
  • Breng op smaak met een snufje peper en zout.
  • Voeg vervolgens kruiden toe naar smaak: een uitje, zongedroogde tomaat of bieslook.
  • Giet het (vloeibare) beslag in rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet 20-22 minuten in de oven en check of ze gaar zijn.
  • Eet smakelijk!
  • Tip: Er is ook een variant mogelijk met rode ui, tomaat en zongedroogde tomaat.