Recept walnoten bananencake

Deze walnoten bananencake is lekker als ontbijtje maar ook als tussendoortje. Eigenlijk is hij zo lekker dat je hem altijd wel kunt eten. Snel te maken en ook ideaal om mee te nemen in je lunchtrommel.

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout ( Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • Twee theelepels bakpoeder
  • Een theelepel kaneel
  • Een handje walnoten
  • Een snufje zout

Benodigdheden: Een blender

Bereiding

  • Zet de oven op 180 graden
  • Snijd de banaan in plakjes en doe ze in de blender
  • Doe dat amandelmeel en havermout ook in de blender
  • Mix alles tot een glad geheel
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin
  • Verkruimel met je handen de walnoten en strooi deze over je beslag
  • Zet de cake in de oven tot hij mooi bruin is
  • Met een prikker kun je testen of hij gaar is. Komt de prikker droog uit de cake dan is hij klaar
  • Laat de cake even afkoelen voor een extra knapperige korst.
  • Je kunt de cake warm en koud eten

Bewaren en invriezen

Een hele cake opeten is best veel. Je kunt de cake ook in plakken invriezen en in aparte bakjes of zakjes invriezen. Zo voorkom je meteen de verleiding dat je hem alleen opeet en kun je een stukje pakken wanneer je maar wilt.

Lees ook  Vegan aardbei tofu smoothie