Recept Witlof-frittata

Witlof-frittata

Witlof, wordt ook wel het ‘Brussels lof’ genoemd en is familie van andijvie. De groente wordt in het donker geteeld, in het licht zou de krop namelijk groen worden.  Witlof had vroeger nog een erg bittere smaak, maar de witlofsoorten van tegenwoordig zijn een stuk milder. Wij maakten van witlof dit keer Witlof frittata

Benodigdheden voor 4 personen

  • 800 g witlof, in smalle repen
  • 2 tenen knoflook, klein gesneden
  • 1 rode peper, in smalle reepjes
  • 2 eetlepels olie
  • 6 eieren
  • 60 g geraspte belegen 30+ kaas

 

Hoe maak je het?

Stap 1

Warm de oven voor op 175 °C. Gebruik voor het gerecht een pan die ook in de oven kan of doe het mengsel later over in een ovenvaste schaal.

Stap 2

Roerbak het witlof met de knoflook en de peper in de olie in een paar min. zacht. Neem de pan van het vuur.

Stap 3

Klop de eieren los en schenk dit over de groente. Strooi de kaas er over.

Stap 4

Laat het gerecht in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.

Stap 5

Lekker met krielaardappeltjes met peterselie. Hiervoor heb je nodig: 800 gram krielaardappeltjes en 6 takjes peterselie. Let op met krieltjes is je gerecht niet meer koolhydraatarm. Eet je minder koolhydraten dan adviseren we je om alleen de fritata te eten.

Lees ook  Recept zilvervliesrijst met kip en kerriesaus