Recept yoghurt met peer en granaatappel

Dit lekkere receptje kwam ik tegen in een oude Allerhande van Albert Heijn. Zelf eet ik het graag als ontbijtje, maar het is ook zeer geschikt als tussendoortje of nagerecht. En nog snel klaar ook en je hebt meteen wat vitamientjes binnen.

Ingrediënten 

  • Een halve eetlepel sesamzaad
  • Een halve eetrijpe peer
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 50 gram granaatappelpitjes

Bereiding

  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes
  • Laat de zaadjes afkoelen
  • Was je peer en snijd hem in stukjes. Je hoeft je peer niet te schillen
  • Meng de peer met de yoghurt en verdeel het over twee glazen
  • Schep de granaatappelpitjes erop
  • Bestrooi de yoghurt met sesamzaadjes

Voedingswaarde per portie

  • 115 kcal
  • 8 gram eiwit
  • 1 gram vet waarvan 0 verzadigd
  • 17 gram koolhydraten
  • 0,3 gram zout
  • 2 gram vezels

Geef een antwoord