Recept zalm tartaar

Zalmtartaar is leuk om als voorgerechtje te serveren, maar ook als lunch. Doe er dan wat sla bij. Erg lekker en nog gezond ook. Met een kookring maak je gemakkelijk een mooi torentje.

Ingrediënten voor 4 personen

  • Twee eetlepels yoghurt
  • Een theelepel milde mosterd
  • Een eetlepel kappertjes
  • Een theelepel citroenrasp
  • Een theelepel mierikswortel
  • 15 gram bieslook
  • 450 gram verse, rauwe zalm zonder vel
  • Een theelepel roze peperkorrels
  • Vier kleine partjes citroen
  • Wat peper en zout

Wat heb je nodig?

  • Een keukenmachine
  • Een kookring

Bereiding

  • Leg de kookring in de koelkast
  • Meng de yoghurt, mosterd, kappertjes, citroensap, citroenrasp, mierikswortel, peper en zout in een kommetje en zet dat apart.
  • Leg twaalf gelijke takjes bieslook apart
  • Pak de overige bieslook en hak dat fijn
  • Snijd de zalm in hele kleine blokjes en leg ze in een schaal
  • Meng de dressing en de roze peperkorrels voorzichtig door de zalm
  • Plaats de koud ring in het midden van een bordje
  • Vul de ring met het zalmmengsel en druk het een beetje aan
  • Verwijder de ring voorzichtig en herhaal deze handeling bij de andere bordjes.
  • Garneer de tartaar met een partje citroen en de bieslook

Lees ook  Mango sinaasappel smoothie