Recept: zelf pindakaas maken

Categories Alle recepten, Hapjes en smeersels, Keuken, OntbijtPosted on

Pindakaas-liefhebbers opgelet. Wist je dat je dit broodbeleg maken helemaal niet moeilijk is. Eigenlijk heb je maar drie ingrediënten nodig voor een grote pot smeuïge pindakaas. En je weet precies wat je eet.

Ingrediënten

  • 500 gram ongezouten pinda’s
  • Vier eetlepels arachideolie  (Gewoon in de supermarkt te koop)
  • Een theelepel zout. Vind je dit veel. Doe dan minder en proef tussendoor of het lekker genoeg is

Bereiding

  • Doe de pinda’s in de blender of keukenmachine
  • Doe er vier eetlepels arachideolie bij
  • Doe het zout erbij en zet de keukenmachine
  • Wil je geen stukjes noot meer in je pindakaas dan duurt het even voor je een glad geheel hebt. Wil je wel stukjes noot, zet de machine dan wat eerder uit
  • Doe je pindakaas in een schone, lege pot en bewaar het in de koelkast.
  • Ga je smeren, roer het dan even door. De olie gaat namelijk weer naar boven. 

Lees ook  Recepten voor verschillende soorten hummus voor bij de borrel