Recept zoete aardappelsoep met rozemarijn

Van zoete aardappels kun je deze heerlijke gebonden soep maken. De rozemarijn geeft er wat een Italiaans tintje aan. Dit moet genoeg zijn voor minstens 4 borden of kommen.

Ingrediënten

  • 40 ml olijfolie
  • Twee teentjes knoflook
  • Een fijngehakte ui
  • Een eetlepel fijngehakte rozemarijn
  • Twee eetlepels tomatenpesto
  • Een wortel in blokjes gesneden
  • Een grote aardappel in blokjes gesneden
  • 750 gram zoete aardappel in blokjes gesneden
  • Een liter kippenbouillon
  • Wat zout en peper
  • Twee extra eetlepels rozemarijn
zoete aardappelsoep

Bereiding

  • Verwarm de olie in de pan en bak daar de knoflook, ui, rozemarijn ongeveer 3 tot 5 minuten in op een matig vuur. Wanneer de ui zacht is, is het lang genoeg.
  • Voeg dan de tomatenpesto toe en bak die nog een minuutje mee
  • Voeg vervolgens de wortel, aardappel en zoete aardappel toe en bak alles in minuut of 5
  • Voeg de kippenbouillon toe en wat zout en peper
  • Breng dan het mengsel aan de kook. Zet het vuur zachter en laat alles nog zo’n 35 minuten zacht doorpruttelen tot de groente zacht is. Doe de deksel wel op de pan.
  • Pureer de soep in de keukenmachine, eventueel in twee keer, schenk de soep terug in de pan en voeg de rozemarijn
  • Verwarm de soep door en door. Voeg eventueel extra bouillon toe als de soep te dik is.

Lees ook  Recept aardappelpuree zonder pakjes en zakjes