Recept zoete radijs chips

In mijn moestuin staan ieder jaar radijsjes. Omdat ik ze lekker vind, maar ook omdat je ze snel kunt oogsten. Dat je van radijs chips kon maken wist ik niet. Ik kwam dit recept laatst tegen in een tijdschrift. Meteen geprobeerd en voor herhaling vatbaar.

Ingrediënten radijs chips

  • Twee bosjes grote radijsjes
  • Twee eetlepel olijfolie
  • Twee eetlepels honing
  • Een halve theelepel kaneelpoeder

Bereiding

  • Zet de oven aan op 170 graden
  • Maak de radijs schoon en blancheer ze even een minuutje in kokend water met wat zout
  • Giet de radijsjes af en spoel ze af met koud water
  • Snijd de radijs in hele dunne plakjes. Ik heb hier een mandoline voor gebruikt
  • Meng de olijfolie met de honing, kaneelpoeder en de peper
  • Schep het mengsel door de radijsschijfjes en verdeel ze over de bakplaat
  • Doe de bakplaat in het midden van de oven
  • Schep ze na 15 minuten om en verlaag de oventemperatuur naar 100 graden. Bak de radijs dan nog 15 minuten.
  • Wanneer ze gekrompen zijn en knapperig is je chips klaar
  • Wil je dippen? Doe dat dan in een dip van Griekse yoghurt in honing
Lees ook  Recept gratin dauphinois