Recepten voor verschillende soorten hummus voor bij de borrel

Categories Alle recepten, Hapjes en smeerselsPosted on

Hummus heb je in allerlei varianten. De basis bestaat altijd uit kikkererwten. De varianten hier onder zijn allemaal vegetarisch en erg lekker met wat broodstengels, Turks brood, pita’s of op een cracker.  En het staat nog vrolijk op tafel ook door al die kleurtjes. 

Kruidenhummus

Mix 200 gram  geweekte en gekookte kikkererwten met drie eetlepels fijngesneden basilicum. Doe daar twee eetlepels platte peterselie en een eetlepel dragon bij. Pel een teentje knoflook en gooi dat erbij. Twee eetlepels citroensap en wat versgemalen peper en zout en een scheutje olijfolie en je kunt gaan pureren. Doe dit net zo lang tot je een mooie gladde massa hebt. 

Hummus van zongedroogde tomaten

Mix 200 gram  geweekte en gekookte kikkererwten fijn met acht zongedroogde tomaten. Doe daar het sap bij van een citroen, vier takjes verse orgegano en een gepeld teentje knoflook. Pureer dit en doe er een scheutje olijfolie, wat versgemalen peper, wat zout en wat gemalen komijn bij. Pureer dit tot een gladde massa. Wel even proeven of het goed van smaak is of of je toch niet nog wat zout of peper toe moet voegen.

soorten hummus

Avocadohummus

Pureer het vruchtvlees van 1 avocado fijn en doe daar 200 gram geweekte en gekookte kikkererwten bij. Snipper een groen pepertje fijn, doe het sap van 1 limoen erbij en vier eetlepels koriander. Nog een gepeld teentje knoflook erbij en was zout en versgemalen peper en dan kun je het weer pureren tot een mooie gladde massa.

Rodebietenhummus

Een knalrode hummus gemaakt van 200 gram geweekte en gekookte kikkererwten waar je een oven voor nodig hebt. Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd daarna een voorgekookte rode bier in plakjes en doe ze in een ovenschaal. Na een minuut of 20 zijn ze zacht genoeg. Mix de biet dan met de kikkererwten. Doe er een teentje gepelde knoflook bij, twee eetlepels citroensap, een snufje komijn en wat versgemalen peper en zout. Pureer alles tot een gladde massa.