Rode kool soep met appel

Rode kool soep met appel

Je zou het misschien niet verwachten, maar Rode kool soep is hartstikke lekker. Ik denk dat de meeste mensen niet eens wisten dat je soep kunt maken van rode kool. Rodekool is een van de oudste koolsoorten. Koop je deze kool dan is de kans groot dat hij in Noord-Holland geteeld is, omdat daar minder aantasting door knolvoet optreedt. 

De appel in dit recept zorgt voor een lekkere frisse smaak. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 1/3 rode kool ( een hele kool is ongeveer 1 kilo zwaar)
  • 1 rode ui
  • 2 kleine appels
  • 2 aardappels
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • Een kwart theelepel gemalen kruidnagel
  • Een halve theelepel komijnzaad
  • Een kwart theelepel piment
  • 750 ml groentebouillon
  • Olijfolie
  • Peper en zout
rode kool soep

Bereiding

  • Snijd de rode kool fijn ( je kunt het ook al gesneden krijgen in de winkel) en snipper de rode ui.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de rode ui zachtjes aan.
  • Als de ui wat glazig is, voeg je de piment, kruidnagel, komijn en basterdsuiker toe en dit laat je kort meebakken.
  • Voeg de rode kool toe en giet de rode wijnazijn erbij. Bak dit geheel ook ongeveer 2 minuten.
  • Haal het klokhuis uit de appels en snijd ook de appels in stukjes. Was de aardappels en snijd ze klein.
  • Voeg de appels en aardappels toe aan de pan. Schenk de rest van de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan in ongeveer 30 minuten gaar koken.
  • Laat de soep even afkoelen en pureer vervolgens in de blender of met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met de versgemalen peper en serveer.
  • Je kunt de soep wat garneren met stukjes appel en met crème fraîche 
Lees ook  De chocoberry. Recept chocolade aardbei smoothie