Rodekoolsalade met appel en kaneel

Rodekoolsalade

Rodekoolsalade is een lekker bijgerecht boordevol vitamines. Lekker bij gekookte aardappels of gebakken aardappels, maar ook als je gaat gourmetten. De kaneel geeft je gerecht een lekkere winterse smaak. Dit is voor ongeveer vier personen.

Rodekool

Rodekool is een harde groente. De kool kan rauw gegeten worden als het wordt fijngeraspt, maar dan alleen in kleine hoeveelheden. Maak je van de kool een salade in mayonaise of yoghurt dan wordt het zachter en is het als salade makkelijker te verteren.

Deze salades met rodekool zijn ook een aanrader:

Ingrediënten Rodekoolsalade

  • Een halve rode kool
  • Een Elstar appel
  • Twee eetlepels olijfolie Extra vierge
  • Een theelepel kaneel
  • Een eetlepel suiker
  • Wat walnoten ( maar die mag je ook gerust weglaten)
Rodekoolsalade

Hoe maak je deze rodekoolsalade?

  • Snijd of schaaf de rodekool fijn. Dit kun je met een scherp mes doen maar ook met een mandoline
  • Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes of stukjes. Wat jij maar fijn vindt
  • Boen de citroen schoon en rasp de vrucht
  • Pers daarna de citroen
  • Meng je citroensap, citroenrasp met de olie, kaneel en suiker
  • Meng de appel door de rodekool
  • Giet je dressing over je salade

Lees ook  Stamppot andijvie met rookworst