Wist jij al dat broccoli vol vitamines zit en dat je de steel ook gewoon kunt eten? Broccoliroosjes zijn het lekkerst als ze beetgaar zijn. Dat betekent ongeveer 4 minuten koken of een minuut of 6 in de wok. De groente zit vol vitamine K, foliumzuur en vitamine c. Ik maakte van broccoli een lekker gemakkelijk roerbak recept.
Ingrediënten
- 400 gram broccoli
- 1 struik paksoi
- 2 gele paprika’s
- 2 teentjes knoflook
- 4 centimeter verse gember
- 250 gram eiernoedels
- 4 kipdijfilets
- 1 limoen
- 2 eetlepels arachideolie
- 95 milliliter oestersaus
Bereiding
- Snijd de broccoli in kleine roosjes
- Snijd de paksoi in repen
- Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens het vruchtvlees in reepjes
- Hak de knoflook fijn
- Schil en rasp de gember
- Kook de noedels ongeveer 5 minuten in een pan water
- Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes en snijd de limoen in 4 partjes
- Giet de noedels af en laat ze uitlekken in een vergiet
- Verhit de olie in een wol en roerbak de knoflook, gember en kipreepjes.
- Doe dit ongeveer 2 minuten voeg dan de paprika, broccoli en oestersaus toe
- Gooi er twee eetlepels water bij en roer dit ongeveer 5 minuten
- Voeg de paksoi toe en roerbak het geheel nog een minuutje
- Voeg de noedels toe en en verwarm het nog even
- Je kunt het op smaak brengen met wat peper
- De limoenpartjes serveer je erbij
GreenPan Memphis Keramische Wokpan - Ø 28 cm - PFAS-vrij
€49,90
Bol.com
Tefal Easy Plus Wokpan - Ø 28 cm - Niet geschikt voor inductie
€31,99
Bol.com