Roerbakgerecht met broccoli, noedels en kip

Wist jij al dat broccoli vol vitamines zit en dat je de steel ook gewoon kunt eten? Broccoliroosjes zijn het lekkerst als ze beetgaar zijn. Dat betekent ongeveer 4 minuten koken of een minuut of 6 in de wok. De groente zit vol vitamine K, foliumzuur en vitamine c. Ik maakte van broccoli een lekker gemakkelijk roerbak recept.

Ingrediënten

  • 400 gram broccoli
  • 1 struik paksoi
  • 2 gele paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 centimeter verse gember
  • 250 gram eiernoedels
  • 4 kipdijfilets
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 95 milliliter oestersaus

Bereiding

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes
  • Snijd de paksoi in repen
  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens het vruchtvlees in reepjes
  • Hak de knoflook fijn
  • Schil en rasp de gember
  • Kook de noedels ongeveer 5 minuten in een pan water
  • Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes en snijd de limoen in 4 partjes
  • Giet de noedels af en laat ze uitlekken in een vergiet
  • Verhit de olie in een wol en roerbak de knoflook, gember en kipreepjes.
  • Doe dit ongeveer 2 minuten voeg dan de paprika, broccoli en oestersaus toe
  • Gooi er twee eetlepels water bij en roer dit ongeveer 5 minuten
  • Voeg de paksoi toe en roerbak het geheel nog een minuutje
  • Voeg de noedels toe en en verwarm het nog even
  • Je kunt het op smaak brengen met wat peper
  • De limoenpartjes serveer je erbij

Lees ook  Recept Griekse salade