Rucolasoep. Koolhydraatbeperkt en vegetarisch

Categories Alle recepten, SoepPosted on

Met rucolasoep kun je lekker variëren. Zo kun je rucolasoep maken met geitenkaas of zalm, courgette, paling, bacon en spekjes. Deze rucolasoep zonder room is erg lekker als voorgerecht, maar ook als lunch.

Rucola

Rucola wordt vroeg in het voorjaar tot vrij laat in de herfst gezaaid of in de winter in een kas of onder platglas. In de herfst gezaaide planten overleven in de volle grond milde winters. Het blad blijft eetbaar, maar wordt wel sterker van smaak. Na de winter komen de bloeistengels te voorschijn. De smaak is walnootachtig en enigszins bitter. Rucola heeft een hoog vitamine C-gehalte, maar ook een hoog nitraatgehalte en moet daarom niet in grote hoeveelheden gegeten worden.

rucolasoep

Ingrediënten rucolasoep

  • Een ui
  • Een grote aardappel
  • Wat peper
  • Een halve theelepel komijnzaad
  • Een eetlepel vloeibare boter
  • Een half groentebouillontablet
  • 150 gram rucola
  • 100 ml halfvolle melk
  • Optioneel: 50 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  • Snijd de ui in kleine stukjes
  • Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
  • Doe de ui met wat peper en het komijnzaad in de soeppan met de boter en bak ze zacht.
  • Voeg de blokjes aardappel toe met 500 ml water en het halve bouillonblokje. Kook de aardappel in 5 minuten gaar.
  • Was de rucola en houd een plukje over voor garnering.
  • Doe de rucola in de pan en pureer de massa met een staafmixer fijn.
  • Breng de soep tegen de kook aan en verdun het met de melk.
  • Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de achtergehouden rucola
  • Eventueel kun je het ook wat garneren met wat verkruimelde geitenkaas. Maar met zalm of pijnboompitten is ook erg lekker
Lees ook  Havermoutpannenkoeken met fruit