Natuurlijk kun je saucijzenbroodjes kant-en-klaar krijgen in de supermarkt. Ik krijg ze alleen dan nooit zo knapperig als ik ze eet in warenhuis of broodjeshuis. En dus bedacht ik me dat ik ze ook zelf kan maken natuurlijk. Ook erg leuk om samen met kinderen te maken. Gezond is een saucijzenbroodje niet, maar een keertje moet kunnen toch?
Saucijzenbroodje
Een saucijzenbroodje is een populair hartig bakproduct dat bestaat uit een vulling van gekruid gehakt, meestal varkens- of rundergehakt, omhuld door bladerdeeg. Het gehakt wordt op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen, waaronder peper, nootmuskaat, en soms ui of knoflook, om een smaakvolle en pittige vulling te creëren.
Het deeg voor saucijzenbroodjes is vaak gemaakt van bladerdeeg, wat resulteert in een licht, knapperig, en luchtig omhulsel dat het gehakt insluit. Het deeg wordt om de vulling heen gewikkeld en vervolgens gebakken tot het goudbruin en knapperig is.
Ingrediënten saucijzenbroodje
- 400 gram half-om-half gehakt
- Een theelepel sambal oelek
- Een eetlepel ketjap manis
- Kwart theelepel nootmuskaat
- Kwart theelepel knoflookpoeder
- Twee eetlepels paneermeel
- Een ei
- Acht plakken bladerdeeg
- Bloem om te bestuiven
- 1 ei losgeklopt
Extra nodig
- Bakplaat met bakpapier
- Een kwastje ( maar met je vingers kan ook)
Hoe maak je een saucijzenbroodje?
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Meng het gehakt met de sambal, ketjap, nootmuskaat en knoflookpoeder, paneermeel en het ei
- Eventueel kun je nog wat zout of peper toevoegen
- Vorm acht worsten van het gehakt
- Bestuif je werkblad met bloem en leg de plakken bladerdeeg op je werkblad
- Leg op ieder plak een “worst”
- Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randen goed aan
- Leg je broodjes op de bakplaat en bestrijk ze met je losgeklopte ei
- Na ongeveer 20 minuten zijn je broodjes mooi goudbruin
Geniet van je saucijzenbroodje!