Saucijzenbroodjes maken met dit eenvoudige recept

Categories Alle recepten, Bakrecepten, Borrelhapjes & snacks, Eten en drinkenPosted on
saucijzenbroodje

Saucijzenbroodjes zijn heerlijke hartige snacks die je makkelijk zelf kunt maken. Met een krokante buitenkant van bladerdeeg en een gekruide gehaktvulling zijn ze perfect voor feestjes, borrels of als tussendoortje. Ook erg leuk om samen met kinderen te maken. Lees hieronder hoe je ze zelf maakt en ontdek enkele handige tips voor de beste saucijzenbroodjes!

Wat is een saucijzenbroodje

Een saucijzenbroodje is een hartige lekkernij die bestaat uit een vulling van gekruid gehakt (meestal varkens- of rundergehakt), omhuld door bladerdeeg. De vulling wordt gekruid met verschillende specerijen zoals peper, nootmuskaat en soms ui of knoflook, waardoor het broodje lekker pittig en smaakvol wordt. Het bladerdeeg zorgt voor een licht, knapperig omhulsel, dat het gehakt perfect omsluit. Het deeg wordt om de vulling heen gewikkeld en vervolgens gebakken tot het goudbruin en knapperig is.

Ingrediënten voor saucijzenbroodjes (8 stuks)

  • 400 gram half-om-half gehakt
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei (voor de vulling)
  • 8 plakken bladerdeeg
  • Bloem om te bestuiven
  • 1 ei, losgeklopt (voor het bestrijken)

Extra nodig

  • Bakplaat met bakpapier
  • Een kwastje ( maar met je vingers kan ook)
saucijzenbroodjes kun je gemakkelijk zelf maken met dit recept

Hoe maak je een saucijzenbroodje?

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng het gehakt met de sambal, ketjap manis, nootmuskaat, knoflookpoeder, paneermeel en het ei. Voeg eventueel wat zout of peper naar smaak toe.
  • Vorm met je handen 8 gelijke ‘worstjes’ van het gehaktmengsel.
  • Bestuif je werkblad met bloem en leg de plakken bladerdeeg erop.
  • Leg op elke plak bladerdeeg een gehaktworstje.
  • Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randen goed aan zodat de vulling niet ontsnapt tijdens het bakken.
  • Leg de saucijzenbroodjes op de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei voor een mooie, gouden kleur.
  • Bak de saucijzenbroodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en krokant.

Kun je saucijzenbroodjes invriezen?

Ja, saucijzenbroodjes kun je prima invriezen. Bak ze eerst niet af, maar leg de ongebakken broodjes op een bakplaat in de vriezer. Als ze bevroren zijn, kun je ze in een zakje of bakje bewaren. Wanneer je ze wilt bakken, hoef je ze alleen nog maar 5-10 minuten langer in de oven te doen dan normaal.

Wat kan ik doen als ik geen bladerdeeg heb?

Als je geen bladerdeeg hebt, kun je ook een ander deeg gebruiken, zoals hartig taartdeeg of pizzadeeg. Het resultaat zal iets anders zijn, maar nog steeds lekker!

Hoe krijg ik de saucijzenbroodjes extra knapperig?

Om je saucijzenbroodjes extra knapperig te maken, kun je een beetje olie of boter op de bakplaat smeren of de broodjes met wat extra ei bestrijken. Dit helpt de buitenkant goudbruin en krokant te worden.

Kan ik een saucijzenbroodje vegetarisch maken?

Ja, voor een vegetarische versie kun je het gehakt vervangen door vegetarisch gehakt of een mengsel van groenten en peulvruchten, zoals linzen of kikkererwten. Voeg dezelfde kruiden en specerijen toe voor de smaak.

Hoe lang moet een saucijzenbroodje in de oven?

Saucijzenbroodjes moeten meestal 20 minuten bakken op 200°C, totdat ze goudbruin en krokant zijn. Dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de broodjes en je oven, dus houd ze goed in de gaten.

Kan ik saucijzenbroodjes ook van tevoren maken?

Ja, je kunt de saucijzenbroodjes van tevoren maken en ze in de koelkast bewaren tot je ze wilt bakken. Dit is handig voor een feestje of een grote maaltijd.

50x bakje saucijzenbroodje - kartonnen bakje - broodje - saucijz - wit - milieuvriendelijk - duurzaam - serveerschaal - frikandelbroodje - kaasbroodje
50x bakje saucijzenbroodje - kartonnen bakje - broodje - saucijz - wit - milieuvriendelijk - duurzaam - serveerschaal - frikandelbroodje - kaasbroodje
€16,99
Bol.com
author avatar
Redactie