Calorieën verbranden door schoonmaken

Categories Huis, SchoonmakenPosted on

Een schoon huis en meteen een deel van je dagelijkse portie bewegen doen. Wie wil dat nu niet. Wist je dat je met schoonmaken best wat calorieën kunt verbranden? 

Al poetsend en schrobbend verbrand je dus calorieën. Een intensieve work-out waarbij je direct resultaat ziet. Oke maatje 36 zit er misschien niet in, maar je huis is in ieder geval toonbaar. Hoeveel je verbrandt hangt af van je gewicht, leeftijd en hoe intensief je bezig bent. Daarom gaan we uit van het gemiddelde.

schoonmaken

Stofzuigen

Met stofzuigen sta je nooit stil. Je moet eens bukken om wat op te rapen. Je beweegt naar links, naar rechts, voren en achteren. Een prima training voor je armen. Wil je je benen ook meteen trainen? Hurk dan op de momenten dat je anders zou bukken.

Calorieën: 125 per 30 minuten

Badkamer schoonmaken

Een klusje waar ik zelf grote hekel aan heb. De badkamer schoonmaken. Boenen, schrobben, poetsen. Rekken en strekken, in mijn geval zelfs over een bad heen, om de bovenste tegeltjes schoon te krijgen. Bukken om de wc schoon te maken. Het lijkt op een echte work-out. Maar als je het goed doet, heb je een blinkende badkamer en getrainde spieren.

Calorieën: 200 per 30 minuten

Lees ook: Tips voor een schone en blinkende douche

schoonmaken

Ramen lappen

Je kunt bewegen op de Fitness step, maar je kunt ook een paar keer het keukentrapje op en af lopen om je ramen een poetsbeurt te geven. Emmer op de grond laten staan en hup trap op en af. Met het schoonmaken train je ook meteen je armen.

Lees ook  Nieuw huis? Waarom moet je je sloten vervangen

Het resultaat? Schone ramen en 150 calorieën per half uur

In de tuin

We bedoelen nu niet het liggen in je ligstoel of hangmat, maar werken in je tuin. Helemaal lekker met mooi weer. Al wroetend in de modder wordt je lekker fit. Snoeien, schoffelen, misschien het gras even maaien en onkruid trekken. Daarna kun je natuurlijk wel lekker in die hangmat gaan liggen.

Maar je hebt in ieder geval 175 calorieën verbrand per half uur. 

Geef een reactie