Scones met room maken

scones

Wie wel eens in Engeland geweest is of een high tea heeft gehad, heeft vast ook scones gegeten. Traditioneel eet men ze met marmelade/ jam, clotted cream en soms met honing. Het recept zodat je zelf scones kunt maken.

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • Een theelepel bakpoeder
  • Een theelepel droge gist
  • Een snufje zout
  • Drie eetlepels suiker
  • 75 gram boter
  • 1,25 dl crème fraîche
  • Een eetlepel azijn
  • Een ei
scones

Bereiding

  • Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, de gist, het zout, en de suiker of zoetstof en prak met een vork de wat zachter geworden boter door de bloem en de andere ingrediënten.
  • Doe dit net zolang tot je een kruimig geheel hebt
  • Voeg dan de crème fraîche en de zijn erbij en kneed alles goed. Doe dit net zolang tot je een mooie stevige deegbol hebt
  • Plet je deegbol op een met bloem bestoven werkvlak tot het ongeveer 2 centimeter dik is.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden
  • Steek met een uitsteker of een glas rondjes uit. Een klein kommetje kan natuurlijk ook. Als het maar rond is. Strijk er met een kwastje wat losgeklopt ei over
  • Bak dan de scones. Na ongeveer een kwartiertje zijn ze gaar. De scones zijn het lekkerst als je ze warm serveert met wat room of gezouten boter
Lees ook  Recept vietnamees broodje Banh mi