Wat waren ze lekker: de slush puppy. Maar ontzettend zoet en je kreeg er altijd hoofdpijn van. En dan heb ik de kleurstoffen nog niet eens genoemd. Vaak kreeg je ze in een grote beker in een pretpark en na een paar minuten moest je rennen omdat wespen ook erg van slush puppy’s houden.
Laatst zag ik op de menukaart op een terras Granita staan als nagerecht. Mijn nieuwsgierigheid won. Ik had geen idee wat ik zou krijgen. De verrassing was dan ook groot toen ze met een mini slush puppy aan kwamen zetten. Gemaakt van watermeloen. Heerlijk!
Gelukkig wilde de keuken verklappen hoe ze dit drankje maakten zonder ijsmachine.
Wat heb je nodig?
- Een grote watermeloen
- Honing
- 1 limoen
- Munt
- Een blender op keukenmachine
- Een ovenschaal
Hoe maak je de watermeloen Granita?
- Snijd de meloen in stukken en verwijder de schil en zoveel mogelijk pitten
- Doe de watermeloen met twee tot vier eetlepels honing. Jij bepaalt zelf hoe zoet je het wilt maken. De hoeveelheid hangt ook een beetje af van de zoetigheid van je meloen
- Knijp een limoen uit en doe het sap bij de watermeloen en de honing in de blender
- Is het een gladde massa geworden, giet het dan in de ovenschaal
- Roer het even door en zet de schaal in de vriezer
- Na een half uurtje haal je de schaal even uit de vriezer en roer je het door
- Je zult zien dat de eerste ijskristallen dan aan de zijkanten van de schaal zitten
- Zet de schaal weer in de vriezer en haal hem er ieder half uur even uit om het goedje te roeren
- Na zo’n 2,5 uur ( Hangt een beetje van je vriezer af soms is een half uurtje extra beter) steeds weer om het half uur roeren is je granita bijna klaar
- Hak de ijskristallen even los
- Schep het mengsel in een mooi glas en doe er een blaadje mint op