Deze smoothie is ideaal als ontbijtje, tussendoortje of gewoon omdat je zin hebt in iets lekkers. Je kunt hem maken met koemelk maar ook met amandelmelk. Allebei ontzettend lekker!
Ingrediënten
- Een bevroren banaan in plakjes gesneden
- Twee dadels zonder pit
- Een eetlepel havermout ( Bij intolerantie glutenvrije havermout)
- Beetje kaneelpoeder
- 250 ml amandelmelk ( zo maak je amandelmelk)

Tips
- Leg de plakjes banaan de avond ervoor in de vriezer
- Heb je geen dadels? Je kunt ze ook vervangen voor 2 gedroogde pruimen of een eetlepel blanke rozijnen
- Geen amandelmelk? Melk of yoghurt is ook erg lekker
Bereiding
- Pureer de bevroren banaan met de dadels en de havermout
- Doe er een klein beetje kaneelpoeder bij
- Giet de amandelmelk erbij en meng alles met een staafmixer of blender tot een mooie gladde smoothie
- Giet de smoothie in een glas en drink hem meteen op