Spaghetti bolognese zonder pakjes en zakjes

Vandaag heb ik voor jullie een recept om een heerlijke spaghetti bolognese te maken. Uiteraard maak je dit gerecht zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes en om het nog gezonder te maken gebruik je de volkoren spaghetti slierten. Ik heb er voor gekozen om kleine balletjes te draaien van het gehakt maar uiteraard kan je het gehakt ook gewoon rullen in een koekenpan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 150 gram ongekruid rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 300 gram gezeefde tomaten
  • 1 ui
  • Teentje knoflook
  • Half bakje champignons
  • Peper, zout, gehaktkruiden, oregano
spaghetti bolognese

Bereidingswijze spaghetti bolognese

  • Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking.
  • Doe het gehakt in een schaal en voeg naar smaak kruiden toe zoals peper, zout, gehaktkruiden.
  • Kneed de kruiden door het gehakt en draai er kleine balletjes van.
  • Verhit olie in een pan en braad hierin de gehaktballetjes.
  • Zodra ze gaar zijn voeg je de tomatenpuree en oregano kruiden (naar smaak) toe.
  • Enkele minuten laten pruttelen. Vervolgens de gezeefde tomaten toevoegen en als laatste de spaghetti slierten.

Eet smakelijk!

Meer Italiaanse recepten

Lees ook  Wat is kombucha en hoe maak je het?