Spicy maiskolf voor op de barbecue

maiskolf

Een maiskolf is erg lekker op de barbecue. Nu kun je er natuurlijk roomboter en zout opdoen, maar ken je deze spicy variant al met smeuïge boter, frisse limoen en spicy chilipepper?

Ingrediënten

  • 2 verse maiskolven
  • 1 limoen
  • 25 gram roomboter met zeezout
  • chilipoeder
  • paar takjes verse koriander
maiskolf

Bereiding maiskolf

  • Maak de maiskolven schoon en kook ze 5 tot 10 minuten voor
  • Dep ze droog en smeer ze in met boter
  • Leg ze aan de rand van je barbecue anders verbranden ze snel
  • Draai ze regelmatig om.
  • Na een minuut of 15 zijn ze klaar
  • Hak de blaadjes van de koriander een beetje in grove stukken en snijd de limoen in tweeën
  • Zijn je maiskolven gaat, smeer ze dan helemaal in met de roomboter met zeezout
  • Knijp de limoen uit over je maiskolven en strooi de chilipoeder over je maiskolf. Eerst niet teveel. Proef eerst even want hij moet ook niet te scherp worden. Strooi de koriander er overheen.
Lees ook  Popcorn met chocola en kaneel