Spinazie zalmrol

Spinazie zalmrol.

Een prachtige wrap die zeker niet zou misstaan in een duur restaurant ! Boordevol groente en gerookte zalm en perfect als voorgerecht, amuse of borrelhapje.

Spinazie

Spinazie is het hele jaar door te koop, maar het seizoen in Nederland is van maart tot november. Van maart tot november wordt de spinazie van Nederlandse akkers gehaald en de in de maanden erna uit Spanje geïmporteerd. En natuurlijk kun je het ook gewoon uit het vriesvak halen in de supermarkt. De groentezit boordevol gezonde voedingstoffen. Vooral vitamine B1, vitamine B11, vitamine K, bètacaroteen en het mineraal kalium zijn volop aanwezig.

Wat heb je nodig voor spinazie zalmrol?

  • 200 gram fijngesneden diepvries spinazie
  • 50 gram Parmigiano Reggiano
  • 4 scharreleieren
  • 1 eetlepel Euroma risotto kruiden
  • 100 gram tarwebloem
  • 15 gram verse dille
  • 12.5 gram verse bieslook
  • 1 citroen
  • 200 gram zuivelspread naturel
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 200 gram gerookte zalm
Spinazie zalmrol.

Hoe maak je een spinaziezalmrol?

Verwarm de oven voor op 190 C. Laat de spinazie uitlekken in een zeef. Druk er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Rasp de Parmezaanse kaas en splits de eieren. Eidooier dus van eiwit scheiden!

Pureer de spinazie, kaas, eidooiers en risottokruiden met de staafmixer tot een glad mengsel. Spatel de bloem erdoor. Klop de eiwitten met een mixer in 5 minuten stijf. Spatel door het spinaziemengsel. Verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het in 12 tot 15 minuten in de oven gaar en droog. Haal de biscuit uit de oven en laat onder een schone theedoek in 30 minuten helemaal afkoelen.

Leg een vel bakpapier op de biscuit en stort de bakplaat met biscuit voorzichtig op het werkblad. Verwijder de bakplaat en het aanhangende bakpapier. Snijd de biscuit rondom netjes bij. Besmeer de biscuit met de zuivelspread. Verdeel de zalm er gelijkmatig. Rol de biscuit met behulp van het bakpapier op. Doe dit niet te strak, de vulling mag er niet uitlopen. Snijd aan beide uiteinden de spinazie-zalmrol strak bij. Snijd in 18 gelijke plakken (per rol).