Baba ganoush is een salade van aubergines. Het is vooral bekend uit de Libanese en Syrische keukens. En erg lekker op een geroosterde volkoren boterham. Het recept is glutenvrij.
Baba Ganaoush
- Een aubergine
- Een half teentje knoflook
- Een eetlepel tahin zonder zout
- Een eetlepel citroensap
- Een theelepel komijn of gerookte paprikapoeder

Bereiding
- Was de aubergine en verwijder het groene kroontje
- Prik de aubergine aan alle kanten in met een vork
- Leg de aubergine in een braadpan en sluit de pan af met een deksel
- Pof de aubergine op matig vuur in een minuut of twintig gaar
- De schil zal donkerder worden. Laat hem daarna in een gesloten pan afkoelen
- Schep het vruchtvlees uit de aubergine
- Pers een half teentje knoflook er boven uit
- Doe de tahin, het citroensap, komijn en paprikapoeder erbij
- En pureer alles met een blender of staafmixer tot een gladde saus
- Maak het eventueel wat op smaak met peper en eventueel wat citroensap
- Besmeer je broodje met de baba ganoush en strooi er nog wat paprikapoeder overheen