Stamppot andijvie met rookworst

Stamppot andijvie of stamppot rauwe andijvie. Deze stamppot heeft veel verschillende namen. De stamppot is erg populair en wordt het hele jaar wel gegeten. Echte Nederlandse andijvie is alleen van maart tot oktober te koop.

Andijvie heeft een sterke, frisse en pittige smaak, maar ook een beetje bitter. Je kunt het koken maar ook rauw is het erg populair.

Ingrediënten Stamppot andijvie 

  • 750 gram aardappelen
  • 400 gram gesneden andijvie
  • 1 dl melk
  • 25 gram boter
  • Een eetlepel grove mosterd
  • Een (vegetarische) rookworst
Stamppot andijvie

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken
  • Kook de aardappels gaar in water met een beetje zout
  • Heb je een rookworst in plastic dan leg je hem op de aardappelen
  • Zijn de aardappelen gaar, giet ze dan af
  • Stamp de aardappelen samen met de rauwe andijvie met een pureestamper
  • Doe de melk, boter en de mosterd bij de stamppot en meng alles goed
  • Leg de rookworst op de andijvie stamppot

Het is ook erg lekker met een gehaktbal, braadworstje of (vegetarische) spekjes

Lees ook  Wat is kombucha en hoe maak je het?