Pan con tomate. Stokbrood met tomaten

Categories Alle recepten, Hapjes en smeerselsPosted on

Pan con tomate is een traditioneel Spaans gerecht brood met tomaat. Het is een eenvoudig maar heerlijk recept dat populair is in veel regio’s van Spanje, met name in Catalonië. Pan con tomate wordt vaak geserveerd als tapas of als bijgerecht bij andere maaltijden.

Het gerecht bestaat meestal uit knapperig brood, zoals een stokbrood die in plakjes wordt gesneden en geroosterd. Het geroosterde brood wordt vervolgens ingewreven met knoflookteentjes om een subtiele knoflooksmaak toe te voegen. Vervolgens worden rijpe tomaten gehalveerd en wordt de gesneden kant van de tomaat over het brood gewreven, zodat het sappige vruchtvlees en de zaden in het brood trekken.

De basis voor dit heerlijke lactosevrije, veganistische recept. Dit gerechtje bevat 280 kcal, 5 gram eiwit en 37 koolhydraten.

Pan con tomate

Ingrediënten

  • Stokbrood
  • Olijfolie
  • Vleestomaten

Pan con tomateHoe maak je Pan con tomate?

  • Halveer je stokbrood in de lengte
  • Snijd iedere helft in vier gelijke stukken
  • Besprenkel je brood met twee eetlepels olijfolie
  • Zet de grillpan op het gas en gril de stukken stokbrood met de snijkant naar beneden. Zo krijg je mooie grillstrepen
  • Leg je brood met de gegrilde kant naar boven op een bord of schaal
  • Rasp twee vleestomaten. Dit doe je door je tomaten eerst te halveren. Rasp ze met een grove rasp totdat je een velletje overhoudt
  • Roer een eetlepel olijfolie door de geraspte tomaat en doe er eventueel wat zout en peper door
  • Schep je tomatensaus op je broodjes

Hier vind je meer lekkere smeersels en hapjes

Lees ook  Shakshuka spinazie recept

Geef een reactie