Vleestomaten, een rasp, wat olie en stokbrood. De basis voor dit heerlijke lactosevrije, veganistische recept. Pan con tomate. De Spaanse naam voor brood met tomaat. Dit gerechtje bevat 280 kcal, 5 gram eiwit en 37 koolhydraten.

Ingrediënten
- Stokbrood
- Olijfolie
- Vleestomaten
Hoe maak je Pan con tomate?
- Halveer je stokbrood in de lengte
- Snijd iedere helft in vier gelijke stukken
- Besprenkel je brood met twee eetlepels olijfolie
- Zet de grillpan op het gas en gril de stukken stokbrood met de snijkant naar beneden. Zo krijg je mooie grillstrepen
- Leg je brood met de gegrilde kant naar boven op een bord of schaal
- Rasp twee vleestomaten. Dit doe je door je tomaten eerst te halveren. Rasp ze met een grove rasp totdat je een velletje overhoudt
- Roer een eetlepel olijfolie door de geraspte tomaat en doe er eventueel wat zout en peper door
- Schep je tomatensaus op je broodjes
Hier vind je meer lekkere smeersels en hapjes