Pan con tomate. Stokbrood met tomaten

Vleestomaten, een rasp, wat olie en  stokbrood. De basis voor dit heerlijke lactosevrije, veganistische recept. Pan con tomate. De Spaanse naam voor brood met tomaat. Dit gerechtje bevat 280 kcal, 5 gram eiwit en 37 koolhydraten.

Ingrediënten

  • Stokbrood
  • Olijfolie
  • Vleestomaten

Pan con tomateHoe maak je Pan con tomate?

  • Halveer je stokbrood in de lengte
  • Snijd iedere helft in vier gelijke stukken
  • Besprenkel je brood met twee eetlepels olijfolie
  • Zet de grillpan op het gas en gril de stukken stokbrood met de snijkant naar beneden. Zo krijg je mooie grillstrepen
  • Leg je brood met de gegrilde kant naar boven op een bord of schaal
  • Rasp twee vleestomaten. Dit doe je door je tomaten eerst te halveren. Rasp ze met een grove rasp totdat je een velletje overhoudt
  • Roer een eetlepel olijfolie door de geraspte tomaat en doe er eventueel wat zout en peper door
  • Schep je tomatensaus op je broodjes

Hier vind je meer lekkere smeersels en hapjes

Lees ook  Slagroom van kokosmelk. Het recept!

Geef een antwoord