Tagliatelle met citroen

Tagliatelle met citroen

Een lekkere pasta die je in mum van tijd op tafel hebt. Deze tagliatelle met citroen is lekker fris en heeft maar 4 ingrediënten. Wanneer je gek bent op geitenkaas, rasp dan gewoon wat extra harde geitenkaas en strooi dit over je pasta.

Ingrediënten

  • 200 gram verse tagliatelle ( koelvak supermarkt)
  • 250 ml kookroom
  • Een biologische citroen
  • Wat harde geitenkaas
  • Optioneel basilicumblaadjes
Tagliatelle met citroen

Bereiding

  • De tagliatelle maak je zoals op de verpakking staat.
  • Doe een scheutje olie in een koekenpan op laag vuur en wacht tot het warm is.
  • Giet de tagliatelle af en doe dit samen met de kookroom en wat peper en zout in de koekenpan
  • Roer alles goed door zodat de tagliatelle goed bedekt is
  • Rasp ondertussen de schil van een halve citroen. Pas op voor het witte van de citroen. Dat is bitter.
  • Pers de hele citroen uit en roer de citroensap en de rasp door de tagliatelle.
  • Doe de pasta op de borden
Lees ook  Gemberthee met sinaasappel