Tagliatelle met zalm

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, KeukenPosted on
Tagliatelle met zalm

Een lekker snel te maken gerecht. Tagliatelle met zalm. Binnen twintig minuten heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan. Dit is genoeg voor vier personen.

Ingrediënten

  • 400 gram tagliatelle
  • een snufje zout ( optioneel)
  • 300 gram zalmfilet
  • Twee sjalotten
  • Een half bosje dille
  • Een eetlepel olijfolie
  • Twee deciliter sinaasappelsap
  • Een deciliter slagroom
  • Een beetje peper
  • Een halve theelepel kurkuma
tagliatelle met zalm

Bereiding

  • Kook je tagliatelle beetgaar in ruim kokend water. Indien je zout wilt gebruiken, strooi je dit in het water
  • Was de zalmfilet en dep hem droog
  • Snijd de zalmfilet in kleine blokjes
  • Snipper de sjalotten
  • Was de dille en hak hem in grove stukken
  • Doe de olie in de pan en fruit de sjalotten kort
  • Voeg de sinaasappelsap en slagroom toe en laat dit drie minuten inkoken op hoog vuur
  • Breng je saus eventueel wat op smaak met zout, peper en kurkuma
  • Doe de blokjes zalm in je saus en laat het een minuut of vijf garen op laag vuur
  • Voeg nog een beetje dille toe
  • Giet je pasta af en spoel het af met koud water
  • Meng de saus door de pasta
Lees ook  Recept om zelf Griekse Spanakopita te maken