Een lekker snel te maken gerecht. Tagliatelle met zalm. Binnen twintig minuten heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan. Dit is genoeg voor vier personen.
Ingrediënten
- 400 gram tagliatelle
- een snufje zout ( optioneel)
- 300 gram zalmfilet
- Twee sjalotten
- Een half bosje dille
- Een eetlepel olijfolie
- Twee deciliter sinaasappelsap
- Een deciliter slagroom
- Een beetje peper
- Een halve theelepel kurkuma

Bereiding
- Kook je tagliatelle beetgaar in ruim kokend water. Indien je zout wilt gebruiken, strooi je dit in het water
- Was de zalmfilet en dep hem droog
- Snijd de zalmfilet in kleine blokjes
- Snipper de sjalotten
- Was de dille en hak hem in grove stukken
- Doe de olie in de pan en fruit de sjalotten kort
- Voeg de sinaasappelsap en slagroom toe en laat dit drie minuten inkoken op hoog vuur
- Breng je saus eventueel wat op smaak met zout, peper en kurkuma
- Doe de blokjes zalm in je saus en laat het een minuut of vijf garen op laag vuur
- Voeg nog een beetje dille toe
- Giet je pasta af en spoel het af met koud water
- Meng de saus door de pasta