The Streamers geven concert op tweede kerstdag

streamers

The Streamers keren op 26 december, op tweede kerstdag, terug. De groep onder leiding van Guus Meeuwis en Kraantje Pappie geeft dan een livestreamconcert vanuit de Winter Efteling.

Mensen kunnen net als bij de eerste drie shows afgelopen voorjaar een gratis toegangskaartje bestellen en een zelfgekozen bedrag achterlaten in de ‘fooienpot’. Met de opbrengst wordt dit keer de livestream bekostigd en UNICEF gesteund.

Live video streaming concept.Female hands holding mobile phone

Welke artiesten doen meet met Streamers?

De groep, waar ook onder anderen Maan, VanVelzen, Thomas Acda, Paul de Munnik, Suzan & Freek en Nick & Simon bij horen, nam eigenlijk afgelopen mei afscheid vanuit De Kuip. Toen na een paar maanden de coronamaatregelen wat betreft concerten weer werden aangescherpt begon het weer te kriebelen. “We dachten: moeten we niet nog een keer alles bij elkaar roepen. En dat idee werd met zeer veel sympathie ontvangen”, vertelt Meeuwis aan het ANP.

Tweede kerstdag

Bij het optreden, waarbij niet alleen kerstnummers worden gezongen, zijn ook gastartiesten aanwezig. Ook zanger FLEMMING en zangeressen MEAU en Emma Heesters zijn van de partij. “Heel leuk dat jonge en zeer veelbelovende artiesten zich bij dit collectief voegen”, vindt Meeuwis.

Vooralsnog is er één concert gepland, maar Meeuwis sluit niet uit dat The Streamers er meer gaan doen. “Wat ik heb geleerd met dit project is dat je nooit nooit moet zeggen. Het enthousiasme is zo groot en ook de onderlinge band en sfeer zijn zo goed dat gewoon niet uitgesloten is dat we meer gaan doen”, zegt Meeuwis.

Lees ook  Huizenprijzen stegen in januari het meest in ruim twee jaar