Tien ergernissen van gebruikers van een laptop

laptop

Heb jij ook wel eens de neiging om je laptop door elkaar te schudden of om hem uit het raam te smijten. Een troost. Je bent niet de enige. Uit een onderzoek dat BCC in samenwerking met marktonderzoekbureau Novio Research heeft gevoerd naar de ervaringen van millennials met hun laptop blijkt namelijk dat zelfs millennials, die toch als handig te boek staan, zich regelmatig ergeren aan hun laptop.

Voor wie niet weet wat millennials zijn: De millennials zijn een demografische generatie, volgend op Generatie X. Hoewel er geen eenduidige definitie van deze generatie is, wordt deze meestal gehanteerd als geboren tussen 1980 en 2000.

Laptop onderzoek

In totaal deden 795 millennials mee aan het onderzoek en uit hun antwoorden blijkt onder andere dat bijna drie op de vijf laptopgebruikers zich weleens ergert aan zijn of haar laptop. Aan de leeftijd van de laptop lijkt dat niet te liggen, ruim vier op de vijf respondenten heeft een laptop die minder dan 4 jaar oud is. Verder valt op dat vrouwelijke laptopgebruikers en Windows-gebruikers gemiddeld wat meer ergernissen hebben dan respectievelijk mannelijke laptopgebruikers en MacBook-gebruikers.

laptop

En de 10 grootste ergernissen van een laptop

1. Snelheid (41,2%)

De grootste ergernis onder laptopgebruikers is snelheid, of eigenlijk het gebrek daaraan. Ruim vier op de tien gebruikers raakt wel eens gefrustreerd door een trage laptop. En terecht. Snel en efficiënt werken is niet echt een optie als je laptop niet vooruit te branden is.

2. Slechte internetverbinding (39,7%)

De nummer twee in de lijst der ergernissen heeft in veel gevallen eenzelfde effect. Een slechte internetverbinding is, in deze tijd waarin steeds meer taken online worden uitgevoerd, een echte productiviteitskiller.

Lees ook  Toiletverhoger. Hoe werkt het en wanneer heb je een nodig?

3. Vastlopen (35,3%)

Vastlopers blijven ook vandaag de dag nog voor veel frustratie zorgen. Hoewel laptops tegenwoordig wat minder vaak vastlopen dan enkele jaren geleden, is een enkele vastloper voldoende om alles wat niet is opgeslagen te verliezen.

laptop

4. Korte Accuduur (29,6%)

De eerste ergernis buiten de top drie is een korte accuduur. Bijna drie op de tien laptopgebruikers ergeren zich weleens aan een korte accuduur, waarschijnlijk omdat dit mobiel werken vrijwel onmogelijk maakt.

5. Warm worden van de laptop (28,3%)

Laptops beschikken doorgaans niet over de beste koeling en vooral bij zwaar gebruik kunnen ze nog wel eens warm of heet worden. Een toekomst als mini-radiator lijkt de laptop echter niet te hebben, ruim 28 procent vindt een warme laptop zelfs ronduit irritant.

laptop

6. Update pop-ups (27,8%)

Hoewel we allemaal weten dat het belangrijk is software up-to-date te houden met het oog op veiligheid en beveiliging, kan ruim een kwart van de gebruikers update pop-ups niet waarderen.

7. Gewicht (18,9%)

Het is aan te bevelen om vóór de aanschaf van een laptop altijd even goed naar het gewicht te kijken. Bijna twee op de tien laptopgebruikers is niet tevreden met het gewicht van zijn of haar laptop en ziet het soms zelfs als een frustratie.

8. Geluid van de ventilator (12,4%)

Ruim 1 op de 10 laptopgebruikers ergert zich weleens aan het geluid dat de ventilator van de laptop maakt. In sommige gevallen kan het goed schoonmaken van de ventilatieopeningen en/of ventilator zelf helpen dit geluid te verminderen.

9. Te weinig opslagcapaciteit (11,9%)

De vraag naar opslagcapaciteit is de laatste jaren enorm toegenomen. Ondanks het feit dat laptops steeds meer opslagcapaciteit aan boord hebben, is een gebrek aan opslagcapaciteit nog altijd een ergernis voor bijna 12 procent van de laptopgebruikers.

Lees ook  Hoe krijg je je wasmand snel leeg na een vakantie?
laptop

10. Slechte communicatie tussen laptop en andere hardware (11,4%)

Tot slot vormen communicatieproblemen tussen de laptop en andere hardware (zoals printers) de tiende en laatste ergernis. In veel gevallen kan een dergelijk probleem echter vrij eenvoudig worden opgelost door te controleren of alles goed is aangesloten en de juiste stuurprogramma’s te installeren.

Andere interessante feitjes en weetjes die in het marktonderzoek aan het licht zijn gekomen:

  • Ruim de helft (52,0%) van de millennials gebruikt hun laptop zowel voor werk als privé
  • Bijna 1 op de 5 millennials (18,8%) schakelt bij het invoeren van persoonlijke gegevens weleens over van WiFi naar ethernet
  • Vrijwel alle millennials (95.3%) voelen zich veilig ten aanzien van virussen en malware
  • Ongeveer de helft van de ondervraagden moest bij de aanschaf van hun laptop extra pakketten aanschaffen