Tien populaire koolhydraatarme kookboeken

Categories Keukentips, KookgadgetsPosted on

Het koolhydraat dieet is momenteel erg populair.  Op deze pagina hebben we de beste low carb kookboeken en dieetboeken met koolhydraatarme recepten voor je verzameld.

Lekker & makkelijk koolhydraatarm

De allerlekkerste recepten voor een gezonde leefstijl

In dit boek van Anna-Karin van Denderen staan ruim 120 recepten met veel variatietips. Je vindt duidelijke uitleg over gezond koolhydraatarm eten en bij elk gerecht staat het aantal koolhydraten vermeld wat erg handig is. Anna-Karina is eigenar van de website KoolhydraatarmRecept.nl. Deze site groeide uit tot het populairste niet-commerciële koolhydraatarme foodblog van Nederland.  Dit boek biedt de allerlekkerste gerechten voor elk moment van de dag en maakt het samenstellen van een afwisselend menu makkelijk. Of koken nu je hobby is of niet, je zet met deze recepten moeiteloos een echt lekker koolhydraatarm gerecht op tafel waar iedereen van mee kan genieten. Alle recepten zijn suikervrij en geschikt voor mensen met diabetes type 2. Het boek is onder andere te bestellen bij koolhydraatarme kookboeken

500 koolhydraatarme gerechten –

heerlijke caloriearme recepten voor elk moment van de dag

500 koolhydraatarme gerechten bevat een uitgebreide verzameling ontbijten, snacks en hapjes, hoofd- en bijgerechten maar ook heerlijke desserts. Daarnaast bevat dit boek recepten om de klassieke koolhydraten te vervangen door groenten, zoals courgette spaghetti en bloemkoolrijst. De 500 serie van Veltman uitgevers is erg populair. Er zijn 44 boeken verschenen in deze serie.

koolhydraatarme kookboeken

365 koolhydraatarme recepten

snelle, fantastische recepten met weinig koolhydraten

365 duidelijk beschreven recepten voor ontbijten & brunches, soepen, salades, snacks & lichte maaltijden, hoofdgerechten (vlees, gevogelte, vis, vegetarisch), bijgerechten, en tot slot nagerechten vind je terug in dit boek. Bij elk recept wordt vermeld voor hoeveel personen het is bedoeld, de hoeveelheid koolhydraten per persoon en wat er bij past. Met kleurenfoto’s van enkele gerechten en een receptenregister in een zeer kleine letter. Het is een receptenboek waarmee je weer zin in koken krijgt. Heerlijke, eenvoudige recepten met duidelijke aanduiding van het aantal koolhydraten.

Lees ook  Hoeveel stroom verbruikt een slowcooker?

Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer

In Eet beter onderstreept huisarts Tamara de Weijer het belang van gezond eten, beweging en ontspanning. Het effect van een goede leefstijl op onze gezondheid is groot en iedereen kan hiermee aan de slag. Geen pillen, maar paprika dus!
Dat mensen met overgewicht baat hebben bij een bepaald dieet weten de meesten van ons wel. Maar ook veel andere chronische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld diabetes type 2, kunnen ingeperkt worden met een gezonde leefstijl. In veel gevallen kan medicijngebruik omlaag of zelfs helemaal achterwege gelaten worden. Dat is mooi, maar de vraag “Wat is gezond?’ lijkt met al die tegenstrijdige diëten wel lastig te beantwoorden. Huisarts Tamara de Weijer laat zien dat het toch simpel kan zijn: met de focus op groenten en fruit en een beperking van koolhydraten begin je goed op de weg naar beter.

koolhydraatarme kookboeken

Koolhydraatarme Recepten uit Oanh’s Kitchen

Oanh Ha Thi Ngoc begon via Facebook een blog met koolhydraatarme recepten uit enthousiasme over het dieet dat ze volgde. Dat koolhydraatarme dieet werkte: ze viel af en had ook geen last meer van gevoelige darmen en eczeem. Ze kreeg veel volgers en vandaar dit boek met koolhydraatarme recepten voor ieder moment van de dag: ontbijt, lunch, diner, ‘guilt free’ tussendoortjes, ook recepten voor sausjes en boters en tot slot vier weekmenu’s van steeds drie maaltijden en drie tussendoortjes. Het zijn eenvoudig te maken recepten, zonder pasta, brood of aardappelen, als zoetstof stevia en meestal kokosolie als vetstof en met een beperkt aantal ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn. Steeds opgave van het aantal koolhydraten uit fruit of groenten.

Lees ook  Lidl verkoopt voedselbox voor 25 cent. Deze winkels doen mee

Grip op koolhydraten, snelle en makkelijke weekmenu’s

Grip op Koolhydraten – snelle en makkelijke weekmenu’s van diëtist Yvonne Lemmers combineert dé kooktrends van dit moment: makkelijk en snel koolhydraatbeperkt eten. Door het dagelijkse koolhydratenuurtje is dit advies niet koolhydraatarm (maar koolhydraatbeperkt) en dus goed vol te houden. Met de handige weekmenu’s is het plannen van de je week een fluitje van een cent. Met 120 recepten, opties met tussendoortjes en tweemaal daags eten (balansmenu), en drankjes en soepen, is het hét boek voor de ervaren GOK-ker of de starter: een boek voor iedereen die zonder trek wil of moet afvallen. 

Koolhydraatarm eten. Zó doe je dat! Startgids  – Matty Barnhoorn

Praktische gids om te starten met zéér koolhydraatarm eten inclusief eenvoudige weekmenu’s en makkelijke koolhydraatarme recepten. Effectieve aanpak ook bekend van het tv programma ‘Hoe word ik 100’.

Het compacte boekje heeft een ringband zodat je hem gemakkelijk op de juiste dag open kunt leggen wanneer je het weekmenu volgt. Dit is geen boek met vooral foto’s van recepten. Matty Barnhoorn, de auteur, heeft ervoor gekozen om de gids eenvoudig van opzet te houden met voor iedereen haalbare simpele weekmenu’s.

J

Gezond slank met de Foodsisters

Makkelijke, suikervrije en koolhydraatarme recepten

Met Gezond slank met de Foodsisters ontdek je dat koolhydraatarm en minder suiker eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, en zelfs heel goed smaakt. Je leert lekker en gevarieerd te eten met vooral veel groenten. Alle recepten zijn eenvoudig te bereiden met ingrediënten die je in de supermarkt kunt kopen en alle gerechten staan in een mum van tijd op tafel. Gezond slank met de Foodsisters bevat twee handige weekmenu’s.

Minibijbel – Koolhydraatarme gerechten

meer dan 150 recepten om af te vallen en gezond te blijven

Meer dan 150 recepten om af te vallen en gezond te blijven. De inleiding behandelt de theorie achter een koolhydraatarm dieet en geeft een overzicht van diverse ingrediënten en kookmethoden. Je vindt in één oogopslag het koolhydraatgehalte en de glycemische index van veel alledaagse producten. Ook krijg je nuttig en vakkundig advies over de voedingsstoffen die je nodig heeft voor een goede gezondheid en je krijgt praktische tips over hoe je een koolhydraatarme levensstijl het makkelijkst vol kunt houden. Bij elk recept staat een overzicht van de voedingswaarde.

Lees ook  Hoe voorkom je spetterende olie of boter in de pan?

De

Het koolhydraatarme 60 dagen menu

Van koolhydraatarm naar op gewicht

Het koolhydraatbeperkte 60 dagenmenu is het vervolg op het succesvolle koolhydraatarme 60 dagen” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”>Dit boek kun je o.a bij bol.com bestellen

Van Bol.com ontvangt Via Domo een vergoeding als je via een van bovenstaande links wat koopt.